Apa de orez, secretul unui păr mai puternic și mai gros

Utilizarea apei de orez pentru întărirea și înfrumusețarea părului nu este nouă. A apărut în perioada antică Heian din Japonia, cînd se știa că doamnele de curte aveau părul frumos și lung, care se prelingea de podea. Secretul lor era apa de orez.

Fascinați de acest tratament pentru păr, oamenii de știință și cosmeticienii au încercat să afle dacă apa de orez poate într-adevăr să înfrumusețeze și să întărească părul. Studiile au descoperit că inozitolul, un ingredient găsit în apa de orez, este capabil să penetreze părul deteriorat și să-l repare din interior spre exterior. Îl protejează chiar împotriva deteriorării viitoare.

Acest produs de frumusețe este foarte ușor de făcut, doar din orez și apă, cîte o cană din fiecare.

Clătiți și curăţaţi orezul de impurități. Puneţi-l într-un castron de mărime medie şi amestecați-l cu apă pînă cînd lichidul devine destul de tulbure.

Filtraţi şi păstrați orezul pentru mai tîrziu sau preparați-l!

Puneți apa de orez într-un recipient din plastic și acoperiți-l. Lăsați să stea la temperatura camerei timp de 12 pînă la 24 de ore. Acest lucru permite orezului să fermenteze și toate vitaminele și mineralele să iasă. Indicație: Nu lăsați să stea mai mult de 24 de ore. Puneţi apa de orez la frigider pînă cînd sînteţi gata să o folosiţi, dar nu mai mult de o săptămînă.rexfeatures-4616729a

Umpleți cu apă de orez un recipient mic, ca de exemplu o sticlă de șampon pentru călătorie.

Aplicaţi apa de orez pe păr după șamponare şi clătire. Începeţi cu scalpul şi întindeţi pe firul de păr pînă la vîrf. Lăsați-o să acţioneze două pînă la cinci minute, apoi clătiți. Veți observa imediat cît de puternic și gros vă simțiţi părul. Se vor rupe mai puţine fire. După două zile, părul va părea mai strălucitor şi mai mult.

Sursa: healthline.com

Comments

comments

45 de comentarii la „Apa de orez, secretul unui păr mai puternic și mai gros

Lasă un răspuns