SilueteŞtiri

Un virus din carnea de pui ar putea fi cauza îngrăşării

Potrivit lui Durandar Nikhil, un om de știință indian, un virus ar putea fi cauza supraponderabilităţii. Acest virus ar proveni din carnea de pui.

Durandar a descoperit că virusul WBW-1 este responsabil de excesul de greutate la unele găini, dar și la om.

Expertul a realizat un studiu pe 100 de găini, din care jumătate au fost infectate cu virusul respectiv. A constatat că, dacă toate păsările au primit același tip de alimente, doar cele infectate au devenit supraponderale. În timpul studiului său, Durandar a condus şi un studiu clinic al excesului de greutate la oameni, în timpul căruia a prelevat cu regularitate sînge de la pacienţi, pentru a testa prezenţa anticorpilor WBW-1.

Anticorpii ar fi trebuit să indice dacă pacientul a fost infectat în trecut cu WBW-1. De obicei, se consideră că adenovirusurile găinilor nu pot infecta oamenii, dar s-a dovedit că 20% dintre pacienții testați au fost pozitivi la anticorpii WBW-1”, arată cercetătorul. Acești pacienți la care s-a găsit virusul au avut un indice de masă corporală mare, dar mai puține trigliceride şi colesterol decît pacienții neinfectați, situaţie similară şi în cazul puilor.

Întrebarea este dacă, pe termen lung, o astfel de descoperire va fi validată şi de către alți oameni de știință.

Sursa: 7sur7.be

Comments

comments

Lasă un răspuns