CosmeticăFrumuseţe

Măşti cu fasole

Preparatele cosmetice pe bază de fasole boabe îndepărtează celulele moarte, hidratează şi hrănesc pielea, lăsînd tenul curat, fără riduri.

Combinate cu alte ingrediente, boabele de fasole catifelează şi hidratează tenul, luptînd şi cu afecţiunile pielii.

Pentru ten uscat. Se pasează 5-6 boabe de fasole albă fiartă, apoi se amestecă cu 1 linguriţă de ulei de măsline şi 1 linguriţă de suc de lămîie. Se aplică masca pe faţă şi se lasă să acţioneze aproximativ 20 de minute. Se clăteşte cu apă călduţă.

Pentru orice tip de ten. O lingură de boabe de fasole roşii, fierte, se zdrobesc cu furculiţa, după care se amestecă bine cu 1 lingură de smîntînă, 1 lingură de făină de ovăz şi 1 linguriţă suc de lămîie. Masca se aplică pe faţă şi pe gît, pe pielea bine curăţată (se evită zona ochilor). Se lasă să acţioneze 30 de minute şi se spală cu apă caldă.

Pentru riduri. O lingură de mărar verde tocat se adaugă în 100 ml apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 15 minute, apoi se strecoară. Din această infuzie se iau 2 linguri care se amestecă cu 2 linguri de fasole fiartă, zdrobită. Masca se aplică pe pielea curăţată. După 15 minute, se spală cu infuzia rămasă.

Mască lifting. Două linguri de fasole fiartă bine se zdrobesc şi se combină cu un amestec din 2 linguri de ulei de măsline şi 1 lingură de suc de lămîie proaspăt stors. Pasta fină se aplică pe pielea curăţată în prealabil şi se lasă să acţioneze timp de 20-25 de minute. Se îndepărtează cu apă caldă sau cu ceai de muşeţel.

Pentru decolteu şi gît. Fasolea albă se fierbe, se trecoară, iar lichidul se păstrează. Se iau 6 linguri de fasole zdrobită, care se amestecă cu 2 linguri sare de mare şi 2 linguri de ulei de măsline, de migdale sau de porumb. Pe pielea spălată şi uscată se aplică un strat subţire din pasta de fasole. După ce se usucă uşor, se mai aplică un strat. După 30 de minute, masca se îndepărtează cu decoctul rămas (la nevoie, se încălzeşte). Pielea se clăteşte cu apă caldă.

Articolul integral în topremediinaturiste.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns