Cei care înjură sînt mai sinceri

Oamenii care înjură pot fi consideraţi vulgari şi nepoliticoşi, dar un nou studiu a scos la iveală un atribut neaşteptat al vocabularului colorat: sinceritatea.

Potrivit cercetării, e mult mai probabil ca oamenii să înjure în loc să provoace rău altora şi, cu cît injuriile individuale sînt mai multe, cu atît sînt mai susceptibili de a fi mai oneşti.

Cercetătorii au descoperit că, în timp ce mincinoşii preferă pronumele la persoana a treia şi cuvintele negative, indivizii cinstiţi utilizează limbajul murdar. Asta pentru că înjurăturile sînt adesea folosite pentru a exprima sentimentele, iar oamenii care fac acest lucru regulat, se prezintă într-o lumină mai onestă. Deci oamenii sinceri fac uz de mai multe înjurături în exprimare decît ceilalţi.

Rezultatele consistente ale acestor studii sugerează că relaţia pozitivă dintre înjurături şi onestitate este solidă”, se menţionează în studiu.

Echipa de cercetători internaţionali a cerut unui grup de 276 de participanţi detalii despre obiceiurile lor de a înjura, precum şi despre cît au fost de oneşti în diferite situaţii. În plus, ei au analizat actualizările de stare a mai mult de 73.000 de utilizatori Facebook, monitorizînd onestitatea şi înjurăturile acestora. Într-un al doilea studiu, aceeaşi echipă a folosit datele anterioare pentru a compara nivelurile de integritate ale status-urilor cu frecvenţa înjurăturilor. Toate experimentele au avut acelaşi rezultat: sinceritatea a fost asociată cu niveluri mai ridicate de înjurături.
Cercetările anterioare au sugerat că înjurăturile pot fi şi un semn de inteligenţă verbală ridicată.
Sursa: medicaldaily.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *