Te-ai îngrăşat de sărbători? O să-ţi revii abia la vară

Un studiu efectuat pe circa 3.000 de persoane adulte din trei țări a evidențiat faptul că greutatea nedorită acumulată în timpul sărbătorilor de iarnă poate persista timp de cîteva luni și chiar pînă vara următoare.

Conform cercetării realizată de o echipă de oameni de știință americani pe 1.781 de persoane din Statele Unite, 760 din Germania și 383 din Japonia, în următoarele zece zile după Crăciun s-a observat o creștere cu 0,6% a greutății corporale în comparație cu perioada de zece zile de dinaintea acestei importante sărbători. În plus, oamenii de știință au constatat că pînă în vara următoare participanții la studiu au reușit să dea jos doar aproximativ jumătate din greutatea nedorită acumulată înainte de 25 decembrie.

Oamenii ar trebui să fie mai bine informați. În ciuda faptului că jumătate din kilogramele încăpățînate acumulate de sărbători se pierd imediat după aceea, cealaltă jumătate pare să se mențină pînă în lunile de vară și chiar mai mult.

Creșteri semnificative în greutate s-au observat și în preajma altor sărbători — 0,3% în plus în Japonia, în perioada Săptămînii de Aur, 0,2% în Germania, de Paște, și 0,2% în SUA de Thanksgiving.

Autorii cercetării realizată la Universitatea Cornell completează că dacă o persoană are grijă să nu se îngrașe în perioada sărbătorilor nu va avea de ce să își facă griji ulterior.

Articolul integral în agerpres.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *