Ciocolata e mai bună pentru tuse decît codeina

Profesorul Alyn Morice, directorul departamentului de studii respiratorii şi cardiovasculare de la Universitatea din Hull, pretinde că există cercetări ale căror rezultate demonstrează că ciocolata este unul dintre cele mai bune remedii pentru ameliorarea tusei.

Rezultatele celui mare mare studiu realizat în Europa asupra efectelor medicamentelor care se eliberează fără prescripţie au demonstrat că remediile pe bază de cacao sînt mai eficiente decît cele standard.

Studiul a fost realizat pe 163 de pacienţi, care au recunoscut că medicamentele bazate pe ciocolată au determinat îmbunătăţiri semnificative ale simptomelor în doar două zile.

În plus, cercetătorii de la Imperial College din Londra au descoperit că teobromina, o substanţă conţinută în ciocolată, este mult mai bună pentru îndepărtarea reflexelor de tuse decît codeina, ingredientul principal din cele mai multe remedii recomandate pentru astfel de afecţiuni.

Medicamentele cu cacao sînt şi mult mai aderente decît remediile standard pentru tuse, formînd un înveliş peste terminaţiile nervoase ale gîtului care determină o vindecare mai rapidă, au mai arătat oamenii de ştiinţă.

Articolul integral în csid.ro

Comments

comments

13 comentarii la „Ciocolata e mai bună pentru tuse decît codeina

Lasă un răspuns