DecembrieRemediiUtile

O compresă pe buric te poate scăpa de dureri şi răceală

Răceala, gripa şi alte probleme legate de frig pot fi rezolvate cu un truc mai puţin obişnuit, care nu presupune să înghiţi nimic, ci doar să aplici comprese pe buric.

Cum se procedează?

Înmoaie un capăt de cîrpă de bumbac în alcool de 50 de grade, stoarce pentru a elimina excesul și pune-o pe buric. Poţi pune un bandaj peste ea sau o folie de plastic în jurul taliei. În cîteva minute, vei simţi efectele şi poţi îndepărta remediul.

De ce buric? Pentru că este conectat la ficat și la vezica urinară (prin ligamentul ombilical median). Este înconjurat de nervi intercostali care inervează peretele toracic și peretele abdominal.

Iată la ce se foloseşte acest truc şi cum acţionează:

Dureri musculare. Alcoolul este mai cunoscut pentru tratarea rănilor deschise, dar în cazul durerilor, are proprietăţi calmante şi capacitatea de a dilata vasele de sînge pentru a vindeca inflamația locală. Aceste proprietăţi îl fac ideal pentru a reduce durerile musculare şi pentru a relaxa muşchii tensionaţi.

Răceală şi gripă. Durerile în gît, febra, tusea și secrețiile nazale pot fi tratate cu alcool, în loc de medicamente care slăbesc sistemul imunitar.

Dureri menstruale. Potrivit sondajelor, 50% pînă la 80% dintre femeile fertile au dureri menstruale severe, problemă denumită în termeni medicali dismenoree. Aceste dureri sînt adesea însoțite de crampe, amețeli și vărsături. Antiinflamatoarele au un efect anticoagulant, reducînd durerea temporar dar şi crescînd fluxul de sînge. În schimb, alcoolul are efect instantaneu calmant pentru aceste dureri.

Sursa: santeplusmag.com

Comments

comments

Lasă un răspuns