Americanii cu Alzheimer şi autism vor fi microcipaţi

Cu toate că proiectul de lege îi vizează numai pe bolnavii cu Alzheimer şi pe copiii cu autism, criticii spun că trecerea proiectul de lege va deschide o cutie a Pandorei în ceea ce părea o utopie: supravegherea întregii populaţii.

În urmă cu șase ani, NBC Nightly News a prezis că toţi americanii vor fi dotaţi cu microcipuri RFID, în anul 2017. Deși la momentul respectiv, predicția părea exagerată, Camera reprezentanţilor din Congresul American (forul legislativ) a adoptat un proiect de lege, HR 4919, cunoscută sub numele de Legea lui Kevin și Avonte, care ar permite procurorului general din SUA să acorde subvenții pentru punerea în aplicare a legii pentru crearea și funcționarea „programelor tehnologice de urmărire locativă”.

Cu toate că misiunea programului este de a găsi „persoanele cu diferite forme de demenţă sau copiii cu dizabilităţi de dezvoltare, care s-au rătăcit”, nu precizează nicio restricție privind urmărirea altor persoane. Proiectul de lege prevede, de asemenea, ca procurorul general împreună cu specialiştii în sănătate şi servicii umane şi organizațiile de sănătate, să stabilească „cele mai bune practici” pentru utilizarea dispozitivelor de urmărire.

Astfel de programe ar putea preveni tragedii, salvînd bolnavii cu dizabilităţi mintale sau cognitive aflaţi în situații periculoase. Cu toate acestea, unii au numit aceste bune intenţii un „cal troian” care ar extinde statul poliţienesc în America de Nord, încalcînd libertățile poporului american.

A da poliției locale autoritatea de a decide cine este microcipat şi cine nu este rețeta pentru dezastru. Cu toate că proiectul de lege îi menţionează explicit pe cei cu Alzheimer şi autism, aceste programe de urmărire ar putea fi extinse la cei cu ADHD şi tulburare bipolară, sau chiar cu aversiune faţă de autorităţi, considerată în SUA o tulburare mintală cunoscută sub numele de „tulburare opoziţională”.

Sursa: wisemindhealthybody.com

Comments

comments

47 de comentarii la „Americanii cu Alzheimer şi autism vor fi microcipaţi

Lasă un răspuns