BoliHormoniRegimuri alimentareRemodelare corporalăŞtiri

Cea mai grasă femeie din lume se pregăteşte de operaţie

O egipteancă, declarată cea mai grasă femeie din lume, a început să urmeze o dietă lichidă înainte de operația pentru reducerea greutății, la care va fi supusă luna viitoare, în India.

Ahmed Eman Abd El Aty, de 37 de ani, cîntărește aproximativ 500 de kilograme și suferă şi de elefantiazis, o boală care provoacă umflarea membrelor și a altor părți ale corpului. Povestea acestei femei, care nu a putut să iasă din casă timp de 25 de ani, a făcut înconjurul lumii și a impresionat un chirurg indian, care i-a propus să o opereze gratis.

Pacienta s-a îmbarcat la bordul unui Airbus echipat special şi a sosit la Bombay, unde este planificată operaţia, la începutul lunii martie. Mai întîi, trebuie să se hrănească cu hrană lichidă timp de 25 de zile, pentru a pierde 50 de kilograme. „Vom face operaţia numai după ce bolile sale legate de obezitate vor fi ţinute sub control și Eman va slăbi”, spune chirurgul Lakdawala Muffazal. Operaţia va dura două ore şi jumătate.

Medicii o vor ajuta să piardă încă 150 de kilograme. Ulterior, timp de cinci luni, pacienta va face fizioterapie pentru a-şi întări musculatura. Apoi va putea să mănînce normal.

Abd El Aty nu a putut ajunge mai devreme în India. Din cauza sănătății precare, companiile aeriene au fost reticente în a lua la bord acest pacient cu risc ridicat.

Dacă greutatea ei va fi certificată, ar putea fi femeia cea mai grasă din lume, înaintea americancei Pauline Potter (291 kg).

Operațiile chirurgicale de reducere a greutății sînt din ce în ce mai frecvente în India, în timp ce obezitatea este în creștere, în special în zonele urbane.

Sursa foto: www.mymedicalmantra.com

Sursa: 7sur7.be

Comments

comments

Lasă un răspuns