AlimenteCancerInimă şi sistem circulatorNutriţieRemediiUtile

Piperul Cayenne face imposibilul în cancer şi boli de inimă

Piperul Cayenne a fost numit „regele plantelor”, deoarece a fost apreciat de mii de ani pentru puterile sale de vindecare.

Piperul Cayenne sau piperul roşu este un condiment foarte iute, asemănător la culoare cu boiaua. Se face din coaja şi semintele ardeiului iute de Cayenne, uscate şi măcinate. E un ardei mai iute decît cel cu care sîntem noi obişnuiţi.

Acest piper din ardei roşu este mai puternic decît oricare altul şi ar trebui să fie folosit zilnic de către oricine are probleme cu inima sau cu tensiunea arterială. Ingredientul activ este acelaşi ca în ardeiul iute, capsaicina, care conferă plantei iuţeala caracteristică. Capsaicina este extrem de eficientă pentru îmbunătăţirea fluxului sanguin chiar şi în capilare. Ca urmare, are loc o mai bună oxigenare şi hrănire a ţesuturilor, eliminarea colesterolului, diminuarea cheagurilor de sînge, eliminarea venelor păianjen şi varicelor.

Cayenne conţine cel puţin 26 substanţe nutritive, de la minerale precum zinc, seleniu, calciu şi magneziu, la vitamine ca vitamina A şi vitamina C.

Acest piper poate fi utilizat pentru durere cronică, zona Zoster, boli de inimă, digestie, gît inflamat, dureri de cap, un nivel ridicat de colesterol, circulaţie slabă, probleme ale tensiunii arteriale, infarct miocardic, slăbit şi dureri de dinţi.

Oamenii de ştiinţă au descoperit reducerea cu 80% a cancerului de prostată la şoareci şi în culturile de celulele umane cu cancer de prostată. Capsaicina creează de fapt apoptoza celulelor canceroase (auto-distrugere celulară).

Un sfert de linguriţă se dizolvă în apă sau suc proaspăt de fructe. Bea această băutură în fiecare dimineaţă, în prima săptămînă. În a doua săptămînă, creşte cantitatea de ardei iute la o jumătate de linguriţă. Se poate ajunge la o lingură de piper, timp de o lună, pentru curăţarea arterelor.

Pentru migrenă: O veche practică naturistă îndeamnă ca, încă de la începutul migrenei, să se pună 5-10 picături de extras de ardei iute în nări pe partea cu migrena. Durerea de cap trece în circa 10 minute. Chiar şi după ce durerile de cap s-au instalat, extractul de ardei iute va lucra cu efect, eventual se pune în ambele nări. Durerea cauzată de iuţeala ardeiului nu este aşa de intensă cum s-ar bănui. Tinctura se prepară astfel: un sfert de linguriţă de ardei iute se pune într-o ceaşcă de alcool pur de cereale. Lăsaţi la macerat timp de 1-2 zile şi filtraţi înainte de a fi folosit.

Sursa: wisemindhealthybody.com

Comments

comments

Lasă un răspuns