BoliNutriţieŞtiri

Cei mai puţini obezi din UE sînt în România

Un studiu Eurostat arată ca sîntem cel mai în formă popor din UE, deşi mîncăm cele mai puţine legume. Cei mai mulţi obezi sînt în Malta, în timp ce în România sînt cei mai puţini.

Statisticile arată că 15,9% dintre adulţii care locuiesc în UE sînt obezi; cei mai mulţi sînt vîrstnici şi mai puţin educaţi. După Malta (26%), cei mai mulţi obezi sînt în Letonia şi Ungaria. Marea Britanie e pe locul 5 în topul obezităţii, cu 20,1%, deşi britanicii consumă cinci porţii de legume şi fructe pe zi. România se află pe ultimul loc la consumul de fructe şi legume, însă rata obezităţii e de numai 9,4%, mai mică decît a Italiei (10,7%) şi Olandei (13,3%).
Dintre cei consideraţi obezi, doar 5,7% au vîrste cuprinse între 18-24 de ani. În grupa de vîrstă 65-74 de ani sînt 22,1% obezi.
A cincea parte dintre obezi au doar educaţie primară. Din categoria celor cu studii superioare, doar 11,5% sînt obezi, mai arată raportul.
Eurostat defineşte obezitatea ca fiind un index de masă corporală mai mare de 30. Obezitatea vine la pachet cu o serie de boli, cum ar fi cele cardiace, diabetul, dar şi mai multe tipuri de cancer.

Articolul integral în ziare.com

Comments

comments

Lasă un răspuns