Riscurile supradozei de magneziu

Magneziul este un element esenţial pentru organism. Cu toate acestea, la fel ca orice altă substanţă, are efecte secundare, dacă este în exces în organism.

Excesul de magneziu în organism (hipermagnezemia) poate provoca scăderea tensiunii arteriale și diaree (efect nedorit al curelor de clorură de magneziu). Numai în cazul unei supradoze foarte mari au fost observate efecte mai grave: confuzie, tulburări cardiovasculare și renale. Magneziul este esențial pentru funcționarea mușchilor, dar un exces poate provoca slăbiciune musculară, care poate fi o consecinţă gravă în cazul în care afectează mușchii respiratorii.

O cură cu magneziu nu este atît de inofensivă. Potenţialul deficit trebuie determinat printr-un test de sînge, iar doza trebuie recomandată de medic. Dar, înainte de a lua suplimente cu magneziu, ar trebui să știți că principala sursă este dieta. Consumul de legume crude (în special frunze verzi), nuci sau ciocolată neagră şi apă bogată în magneziu poate rezolva carenţa de magneziu, scopul fiind acela de a ajunge la 350 mg de magneziu pe zi. Puteți lua clorură de magneziu, citrat de magneziu sau glicerofosfat de magneziu.

Sursa: medisite.fr

Comments

comments

18 comentarii la „Riscurile supradozei de magneziu

Lasă un răspuns