Bicarbonat de sodiu – pentru coşuri, pori dilataţi şi puncte negre

Pentru a avea o piele moale și netedă ca de copil, nu este întotdeauna înțelept să foloseşti produse cosmetice scumpe. Sfaturile naturiste și ingredientele din bucătărie pot da rezultate asemănătoare.

Bicarbonatul de sodiu, de exemplu, este una dintre cele mai eficiente produse pentru curățarea pielii și eliminarea petelor. Estompează cercurile întunecate, elimină punctele negre și oferă o piele strălucind de sănătate!

Excesul de sebum, poluarea și diferitele agresiunilor externe și interne sînt factori care afectează pielea noastră, determinînd apariţia petelor maro, a coşurilor, porilor dilatați, cearcănelor.

Remediul? Bicarbonatul de sodiu. Această pulbere albă are proprietăți exfoliante, de curățare, antibacteriene, antiinflamatoare, alcalinizante, antifungice. Are capacitatea de a calma iritațiile pielii, rafinează textura pielii și luptă împotriva diferitelor probleme dermatologice.

Iată cîteva sfaturi de frumuseţe cu bicarbonat de sodiu:

1. Remediu anticearcăn. Ai nevoie doar de o lingură de bicarbonat de sodiu diluat într-un pahar cu apă caldă. După ce omogenizezi amestecul, înmoaie în el două tampoane de bumbac și aplică-le pe ochi timp de 15 minute pentru a reduce cearcănele şi pungile de sub ochi. Apoi, spală fața cu un săpun blînd, natural, clăteşte cu apă curată și aplică o cremă hidratantă obișnuită sau ulei. Masca poate fi aplicată o dată pe săptămînă.

2. Mască pentru curățarea pielii. Se diluează 1,5 linguri de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă și se aplică amestecul pe întreaga față, folosind mișcări circulare, pentru stimularea circulației sîngelui și eliminarea punctelor negre şi a celulelor moarte. După aproximativ zece minute, (mai puțin pentru tenul uscat și puțin mai mult pentru tenul gras), se spală fața cu apă curată și se hidratează cu cremă obișnuită. Masca se poate aplica de maximum 2 ori pe săptămînă.

În plus față de curățarea pielii și îndepărtarea impurităților care se acumulează în pori, masca ajută şi împotriva acneei și a altor inflamații ale pielii, cu proprietăți antiinflamatorii. Mai mult, această mască strînge textura pielii, întinereşte tenul şi uniformizează nuanța pielii.

3. O mai bună igienă orală. Datorită proprietăţilor sale antibacteriene, bicarbonatul de sodiu folosit în apa de gură este extrem de eficient împotriva bacteriilor care cauzează respirația urît mirositoare. Se diluează 1 linguriță într-o jumătate de pahar de apă și se face gargară de mai multe ori pe zi.

4. Deodorant natural. Bicarbonatul de sodiu elimină mirosul neplăcut al corpului, picioarelor şi axilelor. Se scufundă picioarele timp de 15 minute în apă cu bicarbonat de sodiu, apoi se clătesc.

Praful se poate presăra în pantofi, pentru a elimina umezeala și mirosul neplăcut.

Înmoaie o bucată de prosop în bicarbonat și freacă la subsuori. Efectul antiperspirant e eficient și de lungă durată!

Sursa: santeplusmag.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *