Berea, remediu eficient împotriva durerii

Berea e mai bună pentru calmarea durerii fizice decît paracetamolul, potrivit unui studiu recent.

Dureri de cap, de stomac, de spate? Bea o bere sau chiar două! Conform unui studiu recent, două halbe de bere ar ameliora durerea mai mult decît un analgezic, cum ar fi paracetamolul. Cercetătorii de la Universitatea Greenwich susţin că o creştere a procentului de alcool în sînge conferă trupurilor noastre „o ușoară îmbunătățire a pragului de rezistență la durere” și reduce „în mare măsură intensitatea durerii”.

Experții caută acum să afle de ce și cum se explică acest efect: alcoolul afectează senzația de durere prin care acționează direct asupra receptorilor creierului? Sau scade anxietatea, reducînd percepția durerii?

Trevor Thompson, cercetătorul care a condus studiul în cauză, este foarte mîndru de rezultate. El spune că efectul alcoolului poate fi comparat cu cel al medicamentelor opioide, care sînt mai eficiente împotriva durerii decît paracetamolul. El lucrează acum la un medicament la fel de eficace, dar fără efectele secundare nocive ale alcoolului. Se ştie, abuzul de alcool este periculos pentru sănătate și poate fi chiar fatal.

Sursa: 7sur7.be

Comments

comments

345 de comentarii la „Berea, remediu eficient împotriva durerii

Lasă un răspuns