NutrienţiTerapii alternative

10 beneficii ale curei cu drojdie de bere

Drojdia de bere e sursă de energie, sănătate şi frumuseţe. Această ciupercă-minune numită Saccharomyces cerevisiae are dimensiuni microscopice, dar se comportă ca o adevărată uzină de medicamente.

Conţine nu mai puţin de 17 vitamine diferite (majoritatea din complexul B), 16 aminoacizi, 14 săruri minerale şi circa 46% proteine. Este indicată drojdia de bere cultivată pe cerealele malţate şi nu drojdia de bere obişnuită, care are mai puţin cu 70% vitamine. Are culoare brună şi miros de bere. Drojdia uscată e mai puţin eficientă din punct de vedere terapeutic, dar poate fi folosită în lipsa celei proaspete.

Cura cu drojdie de bere are eficienţă dacă este urmată timp de 3-4 luni. Doza zilnică pentru un adult este de 3 linguriţe de drojdie, pe stomacul gol, dimineaţa, la prînz şi seara. Poate fi amestecată cu lichide, dar trebuie obligatoriu luată între mese.

Ce efecte vom constata?

1. Drojdia atacă toxinele din sînge şi întăreşte sistemul imunitar.
2. Remediază rapid dezechilibrul florei intestinale distrus de medicamente şi antibiotice, fiind ideală în toate afecţiunile intestinale acute sau cronice de origine infecţioasă.
3. Este un ingredient minune pentru un ten sănătos. Face parte din componenţa măştilor pentru tenul gras, pătat sau acneic, pentru atenuarea ridurilor.
4. Taie pofta de mîncare, micşorînd numărul de calorii primite de organism. Cura de 20 de zile cu drojdie de bere, repetată de mai multe ori la rînd, ajută la scăderea în greutate şi tratarea diabetului.
5. La copii, stimulează procesele de creştere, ajută la dezvoltarea psihică şi intelectuală armonioasă.
6. Multe boli îşi găsesc naşul în drojdia de bere: enterite, colite, diaree, ciroza ficatului, toate formele de avitaminoză B, diabet zaharat, furunculoză, acnee şi seboree, scleroză în plăci, osteomielită, pneumonie, gripe, variolă sau anemie.
7. Este leac pentru creşterea părului.
8. Drojdia de bere e excelentă pentru sportivi, cărora le măreşte rezistenţa la oboseală, favorizînd travaliul muscular şi uşurînd eliminarea de toxine şi deşeuri metabolice.
9. Consumul de drojdie de bere reglează nivelul colesterolului în sînge, aduce la valorile normale tensiunea şi favorizează activitatea miocardului.
10. Drojdia de bere este un extraordinar ajutor pentru bolnavii de cancer care au recurs sau recurg la iradiere. Minimum 6 linguriţe pe zi reduc efectele adverse ale cobaltoterapiei. Protejează mucoasele, aspect important în cancerul de gît şi esofag. În mai puţin de trei luni, cancerul de prostată, de piele sau al ficatului se opreşte cu drojdie de bere.

Articolul integral în monitorulexpres.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns