BoliPsihologieRemediiUtile

Remediu instant pentru anxietate

Fiecare om are momente de anxietate, manifestată prin transpiraţia palmelor, palpitaţii cardiace, gol în stomac, maxilar încleştat.

Creşte adrenalina, apoi tensiunea arterială, în timp ce cortizolul eliberează un val de glucoză, limitînd unele funcţii ale organismului şi alterînd sistemul imunitar. De obicei, anxietatea şi stresul merg mînă în mînă, asociere care duce la riscuri grave de sănătate, cum ar fi depresia şi anxietatea, insomnia, hipertensiunea şi dezechilibrul hormonal.

Există mai multe modalităţi de a trata anxietatea, de la diferite forme de terapii, la medicamente. Dar toate au efecte secundare, care pot fi uneori chiar mai rele decît problema iniţială.

Uleiurile esenţiale reduc în mod natural simptomele anxietăţii şi restabilesc un echilibru sănătos, fiind o soluţie mult mai bună pe termen lung pentru cei care suferă de stres şi anxietate. Unele uleiuri esenţiale calmează sistemul nervos şi relaxează.

Ai nevoie de o sticluţă cu roll-on de 10 ml, pe care o poţi purta în poşetă să-ţi fie la îndemînă. Se amestecă următoarele uleiuri esenţiale:

5 picături de ulei esenţial de patchouli

5 picături de ulei esenţial de muşeţel roman

10 picături de ulei esenţial de lavandă

7 picături de ulei esenţial de ylang-ylang

3 picături de ulei esenţial de lemn de cedru

3 picături de ulei esenţial de bergamot

3 picături de ulei esenţial de tămîie

Nu trebuie decît să inspiri acest „parfum” special şi vei depăşi mult mai uşor simptomele anxietăţii. Deşi au denumiri exotice, toate uleiurile se găsesc la magazinele cu produse naturiste.

Sursa: naturallivingideas.com

Comments

comments

Lasă un răspuns