HidratareaMişcare şi naturăSănătatea familieiUtile

7 lucruri pe care ar trebui să le faci înainte de ora 7 dimineaţa

Pentru unii dintre noi, rutina dimineții înseamnă să-ţi faci patul, un duș rapid și micul dejun. Dar experții susțin că ar trebui să facem mai multe la primele ore ale zilei, bifînd aceste șapte activităţi, indiferent cine eşti sau ce lucrezi.

Antrenorul Sam Sahota și hipnoterapeutul clinic Dipti Tait au dezvăluit activitățile pe care ar trebui să le facem înainte de ieşi din casă, în fiecare zi, iar unele dintre ele sînt destul de surprinzătoare.

1. Bea un pahar de apă. Nu există nicio scuză pentru a sări această etapă. Ajută la eliminarea toxinelor acumulate pste noapte şi hidratează.

2. Citeşte. Rezervă-ţi cîteva minute pentru a citi ceva inspirat sau educativ dimineața, astfel îţi vei stimula mintea. Dacă nu cărți, încearcă să citeşti un ziar.

3. Fă exerciţii fizice. Nu trebuie să fie un antrenament propriu-zis, ci doar cîteva mişcări. Acestea te vor ajuta să te trezeşti de-a binelea, stimulînd circulaţia. Yoga este bună pentru minte și corp și poate fi ușor de făcut acasă.

4. Cîntă sub duș. Este unul dintre cele mai ușoare lucruri de pe listă. Aduce bună dispoziție, relaxează şi reduce stresul.

5. Meditează. Meditaţia nu este potrivită pentru toată lumea, dar ședința cu propriile gînduri te poate ajuta să vizualizezi modul în care îţi vei petrece ziua. Cîteva minute de relaxare, fără stres, te vor pregăti pentru tot ce te interesează și îţi vor da un plus de concentrare.

6. Stabileşte obiective. E bine să-ţi propui ţinte pentru acea zi, dar este important ca aceste obiective să fie realiste pentru a te motiva să duci la bun sfîrşit lista de sarcini.

7. Zîmbeşte. Oxitocina, adică hormonul dragostei, este substanța chimică din creier care te face să te simți pozitiv. Te poţi gîndi dimineaţa la persoanele pe care le iubeşti.

Sursa: news.com.au

Comments

comments

Lasă un răspuns