Acest accesoriu te poate ajuta să adormi mai repede

Tulburările de somn afectează o mulțime de oameni. În ajutorul lor, site-ul american de frumuseţe Shefinds recomandă acest truc foarte simplu, eficient și deloc scump.

Shefinds recomandă utilizarea unei măști de somn, cu un singur strat, deoarece împiedică lumina (deși slab) să treacă prin pleoape. Deci, corpul începe să producă melatonină, care reglează ciclurile de somn, pentru că ești cufundat în întuneric complet. Acest lucru este foarte util pentru persoanele care au tulburări de somn.

Măștile pentru somn pot crește şi timpul petrecut în timpul fazei de somn REM (perioada cu activitate cerebrală intensă). De asemenea, ajută la reducerea timpului pentru a adormi.

Tulburările de somn sînt numeroase, frecvente și pot afecta toate vîrstele. Acestea sînt tulburări complexe, adesea dificil de diagnosticat. Tulburările de somn majore sînt:

– insomnie primară

– narcolepsie: subiectul are crize de somn, poate adormi oriunde și oricînd.

– sindromul de întîrziere a fazei de somn: subiectul are un somn decalat. El adoarme, în general, foarte tîrziu și îi este greu să se trezească dimineața devreme.

– cataplexie: pierderea bruscă a tonusului muscular, care poate provoca o cădere.

– bruxism: scrîşnirea dinţilor în timpul somnului

– somnambulism: subiectul se ridică și acționează în mod inconștient

– sindromul de apnee în somn: insuficiență a fluxului respirator în timpul somnului.

Mai mulți factori contribuie la tulburările de somn. Acestea pot fi asociate cu stresul, mediul (sforăit, lumină, altitudine), traumatisme, un șoc emoțional important (pierderea unei persoane dragi sau a locului de muncă), o boală neurologică sau psihică, o infecţie urinară, hrana, alcoolul şi tutunul, vîrsta.

Sursa: medisite.fr

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *