Semne care anunţă un infarct iminent

Infarctul miocardic este o cauză frecventă de deces. Majoritatea oamenilor ignoră sau pur şi simplu nu cunosc simptomele care prevestesc acest eveniment cardiac.

Boala arterială coronariană, defectele cardiace congenitale şi aritmia se pot dezvolta ca urmare a bolilor cardiace. Sănătatea inimii poate fi îmbunătăţită printr-o schimbare în dietă şi stil de viaţă, luînd suplimente cu acizi graşi omega-3 şi menţinîndu-vă fizic activi. De asemenea, este foarte important să recunoaştem la timp simptomele unui infarct iminent.

Simptomele infarctului miocardic apar atunci cînd fluxul către inimă de oxigen şi cel de sînge sînt afectate. Cînd inima nu are oxigen, începe să lucreze mai încet şi, dacă oxigenul şi fluxul sanguin nu sînt restabilite la timp, zona afectată a inimii poate muri. Aceasta este o problemă extrem de periculoasă, care poate avea consecinţe fatale.

Iată cele 6 semne de avertizare ale infarctului miocardic, cărora ar trebui să le acordaţi atenţie:

1. Tulburări de somn. Insomnia poate preceda un infarct. Dacă vă treziţi frecvent în timpul nopţii, aveţi probleme cu adormirea şi trebuie să mergeţi frecvent la baie, este posibil să fie nevoie să ajungeţi la cardiolog.

2. Oboseală. Oboseala extremă este adesea un semn al unui infarct iminent. Dacă vă simţiţi obosit sau epuizat fără un motiv evident, trebuie să mergeţi la medic.

3. Dificultăţi de respiraţie. Durerea la respiraţie este un simptom adesea ignorat, dar este unul dintre semnele cheie ale atacului de cord. Apare din cauza lipsei de oxigen la inimă, ceea ce duce la incapacitatea de a respira corect.

4. Indigestie. În cazul în care aveţi o greutate în stomac, dar nu aţi mîncat nimic greu sau picant, poate fi un semn al unui infarct iminent.

5. Anxietate. Dacă vă simţiţi deseori neliniştit fără motiv, trebuie să mergeţi imediat la medic.

6. Braţe slăbite şi grele. Cînd inima nu primeşte cantităţi suficiente de oxigen, pot fi afectaţi nervii din coloana vertebrală, ceea ce poate provoca o senzaţie de greutate în braţe. Dacă simţiţi amorţeală în mîini, mai ales în partea stîngă, ar trebui să mergeţi la medic cît mai repede posibil.

Sursa: superhealthypage.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *