Ce să nu mănînci, ca să nu te duci toată noaptea la baie

Reducînd acest ingredient din alimentaţie, ai putea reduce şi drumurile nocturne la baie, ceea ce ţi-ar îmbunătăţi foarte mult calitatea vieții, potrivit unui studiu japonez.

Unii oameni, în special cei în vîrstă, se ridică din pat de multe ori pe noapte pentru a merge la baie să urineze. Acest fenomen, numit nicturie, poate fi cauzat de diferite boli (cardiovasculare, hipertrofie de prostată, diabet zaharat sau boli neurologice), dar şi de obiceiurile alimentare proaste (prea multe alimente diuretice înainte de a merge la culcare). Un studiu de la Universitatea din Nagasaki s-a bazat tocmai pe comportamentul alimentar pentru a găsi soluţia pentru reducerea nevoii de a urina. Potrivit cercetătorilor, eliminarea sării ar putea fi foarte eficientă.

Cercetătorii au observat efectul reducerii cantităţii de sare pe 300 de pacienți cu nicturie. Efectul a fost vizibil în aproximativ trei luni: pacienţii au trecut de la două la o singură trezire pe noapte. În schimb, cînd grupul a fost rugat să consume mai multă sare, numărul micţiunilor nocturne a crescut.

Unele modificări dietetice simple ar putea îmbunătăți calitatea vieții multor oameni“, a spus dr. Matsuo Tomohiro în studiul care a măsurat pentru prima oară impactul sării asupra frecvenței urinărilor nocturne.

Pentru a reduce drumurile la baie, puteți să ridicaţi piciorul patului cu 15-20 cm. Astfel se poate elimina la începutul nopţii „cea mai mare a edemelor (umflarea ţesuturilor) formate în timpul zilei, la persoanele peste 60 de ani”. De asemenea, evitaţi vinul alb la cină!

Sursa: medisite.fr

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *