Acest aliment taie instantaneu pofta de dulce

Cînd vrei să ţii cură de slăbire, nimic nu e mai tentant ca dulciurile, iar să te opui ispitei e uneori imposibil. Dar, potrivit unui studiu recent publicat în revista Diabet, Obezitate și Metabolism, consumul a cîteva fructe cu coajă lemnoasă poate tăia instantaneu pofta de dulce.

Pentru a finaliza acest studiu, cercetătorii au împărţit 10 persoane cu obezitate în două grupuri. Primul grup a trebuit să bea în timpul unei prime sesiuni un smoothie conținînd 48 de grame de nuci – recomandat de dieteticieni de la American Diabetes Association – în timp ce al doilea grup a primit acelaşi smoothie, dar fără nuci. În a doua sesiune, băuturile au fost inversate de la un grup la altul. Această operație a fost repetată timp de cinci zile.

După aceea, participanții la acest studiu au făcut RMN în timp ce se uitau la poze cu farfurii pline cu burgeri, deserturi, alimente sănătoase, cum ar fi legumele, și imagini neutre, cum ar fi florile și rocile.

Cînd au văzut imaginile de mîncăruri delicioase, participanții care au consumat smoothie cu nuci au avut o activitate mult mai intensă într-o parte a creierului numită cortex insular, care reglează impulsurile şi pofta de mîncare, spre deosebire de cei care nu au mîncat smoothie cu nuci.

Cercetătorii au concluzionat că un consum de nuci afectează această parte a creierului, ceea ce ar putea ajuta oamenii să lupte împotriva poftei de dulciuri. În plus, participanții au spus că s-au simțit mai puțin flămînzi după ce au băut băutura cu nuci decît după băutura fără nuci.

Sursa: 7sur7.be

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *