AlimenteNutriţieObiceiuri alimentare

Alimente sănătoase pe care nutriţioniştii nu le mănîncă

Iată cîteva alimente din comerţ pe care nutriţioniştii le ocolesc, deşi par atît de sănătoase şi săţioase:

Smoothie. „Cele mai multe smoothie de fructe conţin o cantitate mare de fructe, pudre de proteine prelucrate şi îndulcitori precum mierea şi agavele, care, deşi naturale, sînt foarte bogate în fructoză şi, prin urmare, zahăr”, spune nutriţionistul Nikita Kapur. În plus, acete smoothie-uri se digeră prea rapid. Ideal e ca sistemul să proceseze hrana mai mult timp. Acest lucru te opreşte din a mînca, dar îmbunătăţeşte şi rata metabolică.

Iaurt light. Studiile recente au sugerat că un consum de lactate cu conţinut scăzut de grăsimi pentru a controla greutatea poate face mai mult rău decît bine. Dieteticianul Diana K. Rice atrage atenţia că pericolul vine din aroma iaurtului. „Aceste produse tind să aibă o mulţime de aditivi cum ar fi zahărul sau îndulcitorii artificiali pentru a compensa lipsa gustului.” Mai mult, un iaurt cu conţinut scăzut de grăsimi sau fără grăsime nu asigură saţietate pentru tot atîta timp cît reuşeşte varietatea plină de grăsimi.faeaaf169d5fccb43622bd997e2cd3da--yogurt-smoothies-superfood-smoothies

Lapte de orez sau de migdale. Cînd vine vorba de valoare nutritivă, aceste alternative la lapte nu se compară cu produsele lactate. „Au existat critici, la modul în care, practic, cumpăraţi doar apă scumpă cu cîteva migdale solide”, spune Rice. Cele care pretind că au mai mult calciu decît laptele tradiţional sînt pur şi simplu fortificate, dar nu conţin aceleaşi cantităţi de proteine ca laptele de vacă.

Batoane de proteine şi fibre. Sînt pur şi simplu „bomboane cu zer şi proteine izolate din soia, asociate cu multe lucruri rele pe care le găsiţi în bomboane, cum ar fi siropul de porumb cu multă fructoză, îndulcitori artificiali şi sirop de agave”, spune Kimberly Snyder, nutriţionist şi autor al seriei de cărţi „Beauty Detox”.

Nutriţioniştii susţin că, în locul acestor alimente nesănătoase, trebuie să mîncăm legume, fructe, nuci, seminţe, care sînt excelente „surse alimentare portabile”.

Sursa: news.com.au

Comments

comments

Comentariile sunt închise.