De ce e bine să bei apă de turmeric în fiecare dimineaţă?

Turmericul face parte din familia ghimbirului și este originar din Asia de Sud. Este utilizat în medicamente, preparate culinare, vopsele și remedii tradiționale.

Ca leac, turmericul este benefic în combaterea inflamației, încetinirea procesului de îmbătrînire, eliminarea toxinelor, graţie ingredientului activ din turmeric, curcumina.

Dacă nu gătiţi cu turmeric, pur și simplu utilizați-l ca băutură. Ceea ce trebuie să faceți este să consumați un amestec de turmeric și apă dimineața, imediat după ce vă treziți.

Iată de ce:

1. Combate inflamația. Curcumina reduce inflamațiile din artrită, indigestie și cancer.

2. Protejează creierul. Reduce eficient nivelurile crescute ale hormonului de creștere BDNF, considerat ca una dintre cauzele demenței și bolii Alzheimer.

3. Îmbunătățește digestia. Curcumina stimulează întregul sistem digestiv.

4. Luptă împotriva cancerului. Curcumina este bogată în antioxidanți și, prin urmare, este un instrument eficient de combatere a cancerului.

5. Protejează inima. Prevenirea coagulării sîngelui a acumulării plachetelor arteriale se dovedeşte a fi rezultatul consumului de curcumină, conform unui studiu din 2011.Drink-Warm-Turmeric-Water-in-the-Morning

6. Reduce simptomele artritei. Deși nu este un steroid, curcumina e ingredient antiinflamator (AINS) mai puternic și mult mai benefic decît diclofenacul, deoarece reduce durerea și umflăturile mai bine și mai repede.

7. Contra diabetului de tip 2. Turmericul poate inversa diabetul de tip 2, potrivit unui studiu efectuat în 2009 de o echipă de cercetători de la Universitatea Auburn.

8. Te face să arăţi şi să te simţi mai tînăr. Deoarece curcumina se luptă cu radicalii liberi, îmbunătăţeşte vitalitatea şi veţi rămîne într-o formă bună.

9. Protejează ficatul. Turmericul formează o barieră protectoare pentru ficat, ajutînd acest organ să lupte cu toxinele cu ușurință. În plus, curcumina regenerează celulele hepatice deteriorate și protejează vezica biliară.

10. Alcalinizează. Fiind alcalin, turmericul neutralizează mediul acid din organism. Aciditatea a fost legată de dezvoltarea cancerului.

Cum se prepară?

Ingrediente

– 1 linguriţă de turmeric

– un vîrf de cuţit de piper negru (pentru a îmbunătăți absorbția turmericului în organism)

– o cană de apă călduță.

Se amestecă turmericul, piperul negru și apa călduță pînă cînd ingredientele se dizolvă în apă.

Consumați această băutură cît este încă caldă.

Sursa: timefornaturalhealthcare.com

Comments

comments

14 comentarii la „De ce e bine să bei apă de turmeric în fiecare dimineaţă?

Lasă un răspuns