10 metode de a amîna menstruaţia

În general, ar trebui să lăsați lucrurile să se întîmple așa cum ar trebui să se întîmple, deoarece aceasta e opţiunea sănătoasă. Cu excepția cazului în care aveți un eveniment extrem de important. Iată cîteva metode prin care puteţi amîna menstruaţia:

1. Gelatină. Una dintre soluțiile naturale pentru întîrzierea menstruaţiei este gelatina. Puteți cumpăra pliculeţe de gelatină din orice magazin. Deschideți ambalajul și turnați-l într-un castron plin cu apă caldă. Se recomandă să beți acest amestec de trei ori pe zi pentru a obține rezultatele dorite.

2. Masajul sînilor. Înainte de a naște, medicul recomandă uneori masarea sfîrcurilor, pentru a produce hormoni care stimulează travaliul. Metoda ar fi valabilă şi pentru a întîrzia în mod natural menstruaţia. Faceţi masaj delicat, cu mişcări circulare. Începeți de la mamelon, spre partea exterioară a sînilor, folosind mișcări în sensul şi contrar acelor de ceasornic. În mod ideal, trebuie să faceți acest lucru de cel puțin 200 de ori pe zi pentru a ajuta la întîrzierea menstrei. Massage_Marmet-714855ee

3. Remedii pe bază de plante. Pulberea şi planta proaspătă de traista-ciobanului şi codiţa-şoricelului sînt eficiente în întîrzierea menstrei. Amestecați puțină apă cu pulbere şi înghiţiţi. Traista-ciobanului este eficientă în întîrzierea ciclului, dar trebuie să vă asigurați că nu cauzează interacțiuni negative cu alte medicamente pe care le luați.

4. Multe exerciții. Activitatea fizică intensă ajută la întîrzierea menstruaţiei, deoarece în acest caz crește nivelul de testosteron şi se reduce estrogenul.

5. Gestionarea stresului. Stresul poate schimba nivelul hormonal. E bine să reduceţi cantitatea de stres din viață pentru a ţine sub control hormonii care cauzează modificări menstruale.

6. Creme cu progesteron natural. În mod normal, nivelele de progesteron vor crește în mod natural în timpul ciclului menstrual. Folosind o cremă cu progesteron natural veţi păcăli corpul, făcîndu-l să creadă că sînteţi încă la începutul ciclului. Începînd cu ovulația, utilizați cel puțin un sfert de linguriță de cremă de progesteron de două ori pe zi, pînă cînd doriți ca menstruaţia să vină.

7. Lămîie. Este plină de acid citric. Cînd mîncaţi lămîie, aceasta poate ajuta la întîrzierea menstruaţiei. În plus, poate ajuta la ameliorarea altor probleme cum ar fi inflamația, sensibilitatea și durerea, pînă la sosirea menstruaţiei.

8. Alimente. Multe alimente pe care le consumați pot influența nivelurile hormonale. Ar trebui să eliminați alimente cum ar fi susan, ghimbir, ardei, usturoi, papaya, care provoacă menstruaţia mai devreme. Lintea, frunzele de zmeură și lămîile întîrzie ciclul menstrual.timthumb.php

Moduri non-naturale

Deși următoarele metode nu sînt, în general, opțiuni naturale, au rate de succes mai bune.

9. Anticoncepționale. Sînt adesea prescrise femeilor cu ciclu menstrual neregulat. Dacă sînteți deja pe pilule contraceptive, puteți discuta cu medicul despre întreruperea medicaţiei fără efecte secundare și sarcini nedorite. Luaţi anticoncepţionale în primele trei săptămîni, dar în loc să faceţi pauză 7 zile, începeţi un nou blister. Această metodă asigur va amîna menstruaţia, dar trebuie să vă asigurați că utilizați alte metode de protecție pentru a preveni o sarcină.

10. Opțiunile hormonale. Atunci cînd nivelul de progesteron scade, corpul se pregăteşte pentru menstruaţie. Cu suplimente de noretisteron puteţi opri imediat menstruația. Terapia hormonală progesteronică este utilizată pentru a mări cantitatea de progesteron din organism, astfel încît corpul să nu realizeze că este timpul să înceapă menstruaţia.

Ţineţi minte!

Să ai menstruaţie mai devreme înseamnă mai puțin stres pentru corp și e mai ușor de obţinut.

Dacă încercați să schimbați ceva, e posibil să aveţi dereglări o lună sau mai mult după aceea.

Sursa: medhealthdaily.com

Comments

comments

36 de comentarii la „10 metode de a amîna menstruaţia

Lasă un răspuns