Dieta cu lămîi, slăbire spectaculoasă

Lămîile au multă vitamina C şi întăresc sistemul imunitar, dar au şi un efect spectaculos asupra digestiei. Stimulează tranzitul intestinal şi favorizează eliminarea toxinelor din corp, de aceea lămîia este adesea un ingredient des folosit de către persoanele care vor să slăbească.
Atenţie! Dieta cu lămîi nu este pentru oricine şi nu trebuie urmată pe o perioadă lungă de timp. Se obţin rezultate spectaculoase, însă trebuie urmată cu grijă, fără a fi dusă la extrem. Adolescentele, gravidele, seniorii, persoanele foarte slabe sau cele care suferă de anumite probleme medicale nu trebuie să urmeze această dietă. Nici persoanele care iau medicaţie pentru diabet, probleme legate de circulaţia sîngelui, tensiune arterială.

Creată acum 50 de ani pentru a curăţa corpul de toxine, dieta reduce din greutate, deşi nu acesta a fost scopul pentru care a fost inventată iniţial.

Timp de 10 zile nu vei consuma nimic solid, numai 6-12 pahare de apă cu lămîie şi ceaiuri laxative. Pentru a prepara apa cu lămîie ai nevoie de:
– 2 linguri cu suc de lămîie proaspăt stors
– 300 mililitri de apă plată
– 2 linguriţe cu sirop de arţar organic
– un vîrf cu cuţit cu piper Cayenne pudră

Lămîile alcalinizează corpul, taie pofta de mîncare, îmbunătăţesc digestia, curăţă ficatul şi stimulează fierea.
Siropul de arţar de calitate are un indice glicemic mediu, astfel că el va asigura carbohidraţi cu eliberare lentă, spre deosebire de modul în care acţionează zahărul odată ingerat.
Piperul Cayenne are efect antiinflamator, antioxidant şi stimulează arderea grăsimilor.

Dimineaţa pe stomacul gol, se bea un litru de apă plată în care se amestecă două linguriţe cu sare de mare neiodată. Acest lucru presupune să stai acasă sau să ai o toaletă foarte aproape de tine. Apoi, pe parcursul zilei, se consumă între 6-12 pahar cu suc de lămîie de fiecare dată cînd simţi că îţi este foame. De asemenea, poţi să consumi şi ceai de mentă neîndulcit dacă simţi nevoia. Seara se bea o ceaşcă cu ceai laxativ.

Efectele constatate în urma acestei diete sînt într-adevăr spectaculoase. Chiar de a doua zi, vei observa cum cîntarul arată mai puţin cu un kilogram, însă trebuie să reţii că nu este vorba despre grăsime eliminată, ci de apă.

Pentru păstrarea sănătăţii, mai potrivit e să incluzi lămîile în planul tău alimentar care cuprinde alimente sănătoase şi toţi nutrienţii necesari.

Articolul integral în eva.ro

Comments

comments

15 comentarii la „Dieta cu lămîi, slăbire spectaculoasă

Lasă un răspuns