7 motive să mănînci seminţe de susan negru

Seminţele de susan negru sînt foarte apreciate de nutriţionişti, fiind considerate un aliment puternic pentru sănătate. Conţin fitonutrienţi cu potențial anticancerigen: acizi grași omega-6, flavonoizi, antioxidanți, vitamine și fibre.

Substanțele nutritive din seminţele de susan pot contribui la sănătatea cardiovasculară, reduc inflamaţia, susţin sănătatea aparatului respirator, protejează împotriva cancerului de colon şi a osteoporozei.

Iată de ce e bine să mîncăm seminţe de susan negru:

1. Ameliorează artrita. Conținutul ridicat de cupru din aceste seminţe ajută la reducerea durerii și inflamării asociate cu artrita. Menține flexibilitatea articulațiilor și sănătatea oaselor.

2. Îmbunătăţesc sănătatea ochilor. În medicina tradițională chineză, ochii sănătoşi sînt strîns legaţi de un ficat sănătos. Atunci cînd ficatul este afectat, ochii devin obosiţi și uscaţi, iar vederea poate deveni neclară. Seminţele de susan negru sînt un tonic natural pentru ficat, care, la rîndul său, hrăneşte și susține funcția ochilor.

3. Previn cancerul. Susanul negru are cel mai mare conținut de fitosteroli dintre toate semințele, substanţe necesare în lupta împotriva bolilor severe, cum ar fi: leucemia, mielomul multiplu, cancerul de colon, cancerul pulmonar, cancerul de sîn.

4. Combat anemia. O cană de seminţe de susan negru conține aproximativ 20 mg de fier, ceea ce reprezintă aproximativ 115% din aportul zilnic recomandat de fier. Acest mineral este esenţial pentru transportul oxigenului în corp.

5. Previn osteoporoza. Consumul regulat de seminţe de susan negru oferă un aport substanţial de zinc și calciu, ambele minerale fiind necesare organismului pentru buna sănătate a oaselor.

6. Reduc tensiunea arterială. Seminţele de susan negru conţin o concentraţie mare de magneziu, compus care poate reduce tensiunea arterială.

7. Luptă cu diabetul. Folosite şi ca mirodenie, seminţele de susan negru are proprietăți antidiabetice. Conțin magneziu și alte elemente nutritive vitale care îmbunătățesc nivelul glucozei plasmatice la pacienții diabetici hipersensibili.

Sursa: naturalnews.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *