Busuiocul vindecă, dar poate face şi mult rău

Busuiocul este o plantă medicinală cu calități miraculoase, ajutînd în numeroase probleme de sănătate. Cu toate acestea, are şi multe efecte adverse. Deşi este greu de crezut, busuiocul poate face şi mult rău.

1. Sînge în urină. Consumul excesiv de busuioc poate duce la supradozaj cu eugenol, ingredient care se găsește în țigări. Supradozajul poate determina tuse cu sînge, hiperrespirație și sînge în urină.

2. Diluează sîngele. Busuiocul subţiază sîngele, iar dacă este consumat cu medicamente anticoagulante, sîngele devine prea subţire. Pot apărea vînătăi și sîngerări prelungite.

3. Hipoglicemie. Scăderea nivelului de glucoză din sînge poate să nu fie o boală, dar poate fi o amenințare dacă este neglijată. În mod obișnuit, busuiocul este recomandat ca tratament pe bază de plante în caz de glicemie mare. Excesul de busuioc reduce prea mult nivelul de zahăr din sînge, ceea ce ar putea afecta starea de sănătate a pacientului. Poate deveni palid și amețit, iritabil, mereu flămînd.

4. Afectează fertilitatea. Experimentele pe iepuri pentru au arătat o scădere semnificativă a numărului de spermatozoizi la iepurii care au consumat busuioc.

5. Pot afecta femeile gravide. Busuiocul este destul de periculos în sarcină, putînd duce la contracția uterului. Acest lucru poate duce la complicații grave la naștere și menstruație: dureri de spate severe și crampe, diaree.

6. Interferează cu medicamentele. Busuiocul poate spori efectele adverse ale medicamentelor sau le poate diminua puterea pînă la punctul de a le face inutile. Poate provoca dureri de cap severe, oboseală.

7. Efecte cancerigene. Extractele de ulei de busuioc pot conține niveluri ridicate de estragol care poate provoca cancer la om.

Sursa: tophealthremedies.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *