NutriţieORLSilueteŞtiri

Dacă nu miroşi mîncarea, poţi pierde o treime din greutate

Cercetătorii americani dezvăluie modul în care subiecţii au reușit să piardă o treime din greutate printr-o tehnică simplă, care a influenţat metabolismul. Dacă nu mai mirosim alimentele, putem slăbi chiar şi cu o dietă cu grăsimi.

Există o legătură între numărul de calorii ingerate și simțul mirosului”, spune biologul molecular Andrew Dillin, de la Universitatea din Berkeley (SUA).

Cercetătorii americani au hrănit şoarecii, fie cu un regim alimentar normal, fie cu unul care induce obezitatea. La jumătate dintre ei li s-a alterat genetic simțul mirosului, rozătoarele nemaiputînd să miroasă alimentele. După trei luni, şoarecii fără miros care au mîncat grăsimi au pierdut 16% din masa lor corporală. Iar cei care au mîncat mîncare obişnuită au pierdut o treime din greutatea corpului.

Spre surprinderea lor, cercetătorii au descoperit că şoarecii au slăbit nu pentru că au mîncat mai puțin sau au făcut mişcare, ci pentru că ardeau mai multe grăsimi brune.Chiar înainte de masă, gustul și mirosul sînt simțuri care stau la pîndă. Singurul lucru care ne vine în minte este că ne este foame. Dar, odată ce aceste simţuri reduc capacitatea noastră de a evalua cantitatea și calitatea alimentelor, slăbim”.

Suprimarea temporară a mirosului ar putea oferi un nou mod de a lupta împotriva obezității. De exemplu, cercetătorii ar putea dezvolta un spray nazal care să distrugă neuronii sensibili la miros timp de cîteva ore. Oamenii ar putea priza o doză înainte de a mînca pentru a-și menține greutatea sub control.

Sursa: medisite.fr

Comments

comments

Comentariile sunt închise.