FPlante medicinale

Fasolea, leac în reumatism

Această plantă, atît de populară, una din legumele de bază, a venit pe meleagurile noastre după anul 1500, după descoperirea Americii.

Este folosită de secole nu numai ca aliment, în stare proaspătă, dar şi ca plantă medicinală prin păstăile fără seminţe, bine uscate. Fasolea este recomandată în terapia unor boli ca: stări reumatice, acnee, hidroptizie, diabet, stări de convalescenţă, afecţiuni ale rinichilor, pericardită, afecţiuni ale vezicii urinare.

Fasolea boabe, ca superaliment, este recomandată pentru băgăţia de nutrienţi conţinuţi. Se consumă trei căni de fasole pe săptămînă. Fasolea este plină de fibre, conţinînd cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele. Ajută şi la reducerea nivelului colesterolului şi a riscurilor de boli cardiace. Fibrele din fasole promovează sănătatea tractului digestiv şi pot reduce unele tipuri de cancer. Prin mineralele conţinute, joacă un rol important în sănătatea oaselor. Fasolea este o legumă, dar conţine proteine valoroase, adesea asociate cu cele din carne. Acest lucru face din ele o alternativă la carne pentru vegetarieni sau pentru cei care vor să limiteze aportul de produse de origine animală.

Ceaiul se prepară dintr-o lingură de teci de fasole mărunţite, care se fierb cu o cană (250 ml) de apă, timp de 10-15 minute. Se strecoară şi se beau 2-3 ceşti zilnic. Pentru bolnavii de diabet, se îndulceşte cu zaharină.

Maceratul la rece se obţine din 4 linguri de teci de fasole mărunţite. Se pun într-un litru de apă rece şi se lasă la macerat pînă a doua zi. Dimineaţa se pune amestecul la fiert pînă ce cantitatea de apă scade la jumătate. Ceaiul obţinut se bea într-o zi, repartizat în 3 porţii. Acest mod de preparare se recomandă pentru persoanele care vor să elimine cît mai multă apă din corp.

Comments

comments

Comentariile sunt închise.