BoliCancerInimă şi sistem circulatorŞtiri

Cancerul preferă anumite grupe de sînge

Un studiu recent arată că riscul apariției bolilor cardiovasculare şi a cancerului ar fi mai mare în cazul anumitor grupe sanguine. „Grupa de sînge are legătură cu cîteva afecțiuni precum infarctul, accidentul vascular și tromboembolismele”, susţine dr. Mary Cushman Blood, hematolog la Universitatea din Vermont.

Mai exact, persoanele cu grupele A, B sau AB au un risc cu 60-80% mai mare de a dezvolta cheaguri de sînge periculoase şi sînt mai predispuşi la boli coronariene decît cei cu grupa 0, potrivit unui studiu făcut la Harvard School of Public Health. Alte studii au asociat toate celelalte grupe de sînge în afară de 0 cu un nivel crescut de inflamație în organism, ceea ce duce la apariția bolilor.

Studiul a fost realizat pe 30.000 americani şi a arătat şi că persoanele cu grupa de sînge AB sînt cu 82% mai predispuşi la demență. Iar cei ce au grupa de sînge 0 prezintă un risc mai mic de a face cancer gastric.

Nu toţi cercetătorii susţin asocierea între riscul de cancer şi grupa de sînge. Oricum, e bine să ţinem sub control tensiunea arterială, colesterolul sau diabetul, indiferent de grupa sanguină.

Articolul integral în realitatea.net

 

Comments

comments

Lasă un răspuns