RemediiRinichiiUtileViaţă intimă

Patru motive să urinezi sub duş

Deşi poate părea dezgustător pentru unele persoane, să faci pipi sub duş este recomandabil din cel puţin patru motive.

Urina este un fluid corporal secretat de rinichi. Îşi schimbă aspectul, culoarea şi mirosul în cazul anumitor boli. Urina unei persoane sănătoase va fi clară, de un galben chihlimbar. E clară sau mai tulbure şi în funcţie de hidratare, dar unele alimente, cum ar fi sfecla de zahăr, poate schimba culoarea urinei, fără un motiv medical. Consumul de sparanghel modifică mirosul urinei, care în mod normal este inodoră.

Iată de ce bine să urinezi sub duş:

1. Salvezi planeta. Agenţia de Protecţie a Mediului din SUA estimează că urinatul la duş economiseşte 27% din debitul de apă, deoarece economiseşte apa care ar trebui trasă la WC. Într-adevăr, urinatul în toaletă consumă o mare cantitate de apă, ştiind că un adult merge aproximativ de 7 ori la baie pe zi, adică un consum de 42 de litri de apă pe zi.

2. Este mai igienic. Pentru femei, urinatul sub duş previne infecţiile tractului urinar, deoarece ajută la eliminarea bacteriilor dăunătoare din organele genitale prin simplul fapt că se elimină momentul ştergerii cu hîrtie igienică. Aceste bacterii pot ajunge în uretră. În schimb, sub duş, curăţarea zonei intime se face cu apă, deci mai temeinic.

3. Benefic pentru problemele pielii. Este bine cunoscut faptul că înţepătura unei meduze se dezinfectează cu urină. Urinatul pe piele ajută în probleme dermatologice, cum ar fi eczeme sau erupţii cutanate. Datorită ureei din compoziţie, urina are o acţiune hidratantă. Ureea este prezentă în produsele cosmetice. Poţi economisi bani folosind uree dintr-un produs natural!

4. Ameliorează infecţiile fungice. Ca şi în cazul afecţiunilor pielii, acţiunea dezinfectantă a urinei poate distruge ciupercile care afectează pielea sau unghiile de la picioare.

Să nu uităm că, la ţară, bătrînii recomandau bolnavului să urineze pe tăietură sau diverse bube, pentru a dezinfecta zona afectată. Urina este sterilă şi spală foarte bine rănile.

Am mai putea adăuga un motiv: urinînd sub duş, economiseşti bani. Dacă nu mai foloseşti hîrtie igienică, sigur vei schimba sulul mai rar.

Sursa: santeplusmag.com

Comments

comments

Comentariile sunt închise.