Cea mai ciudată terapie tradiţională pentru astm

În fiecare lună iunie, cei care suferă de astm se adună în localitatea indiană Hyderabad pentru a înghiţi un peşte viu umplut cu aluat pe bază de plante, pe post de remediu tradiţional. Procesul ar trebui să le permită pacienţilor să respire mai uşor.

hyderabad fish treatment (3)Familia Bathini Goud, cea care administrează tratamentul, spune că peştele curăţă gîtul în coborîrea sa pe tract şi, în cele din urmă, vindecă astmul şi alte probleme respiratorii. Dar terapeuţii refuză să dezvăluie formula secretă a aluatului, pe care spun că au învăţat-o de la un sfînt hindus, în 1845.

Voluntarii înghit peştele cu remediul vindecător închizînd brusc maxilarul şi ţinîndu-se de nas. Unii părinţi trebuie să-şi ţină copiii care încep să plîngă la vederea peştelui care se zbate.

Mii de oameni din toată India vin aici în cele două zile, în fiecare an, înainte de sosirea musonului. Guvernul indian alocă trenuri speciale pentru acest festival al „peştelui-medicament” şi forţe de poliţie suplimentare.

maxresdefaultComunitatea medicală a denunţat această practică „neştiinţifică” şi e îngrijorată cu privire la siguranţa procedurii, acuzaţii respinse de familia de vraci.

După digerarea tratamentului, pacienţii trebuie să urmeze un regim alimentar strict timp de 45 de zile.

Sursa: 7sur7.be

Comments

comments