AlimenteBoliCancerNutriţieŞtiri

Ceapa roşie chiar ucide celulele canceroase

Un studiu publicat în Food Research International a arătat că ceapa roşie conţine antioxidanţi puternici care ucid efectiv celulele canceroase.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Guelph, Ontario, Canada, a examinat cinci soiuri de ceapă şi a testat compuşii lor anti-cancer împotriva celulelor cancerului de colon crescute în laborator. Experţii în domeniul sănătăţii au descoperit că ceapa roşie a eliminat eficient celulele cancerului de colon. Ei au remarcat că Ruby Ring a fost cea mai puternică varietate de ceapă care ucide celulele maligne.

Potrivit cercetătorilor, ceapa roşie conţin concentraţii semnificative de quercetin (flavonoid) şi antocianină, un compus care a fortificat proprietăţile de curăţare ale quercetinului. Studiul a arătat, de asemenea, că ceapa roşie au fost la fel de eficientă şi în eliminarea celulelor cancerului de sîn.

Antocianina are un rol esenţial în asigurarea culorii fructelor şi legumelor, astfel încît este logic ca ceapa roşie, care are cea mai întunecată culoare, să aibă cea mai mare putere de combatere a cancerului. Am descoperit că ceapa este excelentă în uciderea celulelor canceroase. Ceapa activează căi care opresc celulele canceroase să comunice între ele, ceea ce inhibă creşterea tumorilor. Următorul pas va fi testarea puterii legumelor de a combate cancerul în corpul uman”, a spus autorul principal, dr. Abdulmonem Murayyan.

Cercetătorii consideră că rezultatele de laborator sînt extraordinare, dar pot să nu fie valabile şi pe corpul unei persoane, care este mult mai complex.

Sursa: prevention.news

Comments

comments

Comentariile sunt închise.