AlimenteAparatul digestivBoliCancerNutriţieRemediiUtile

Ulcerul şi cancerul gastric au un leac foarte simplu: citricele

Multe studii au ajuns la concluzia că un consum de citrice ajută pacienţii cu ulcer și reduce riscul de apariție a cancerului de stomac. S-ar putea crede că natura acidă a citricelor proaspete ar exacerba un ulcer, dar în realitate fructele acţionează ca un mediu alcalin.

Citricele și cancerul de stomac

Un studiu efectuat de Universitatea Națională de Medicină din Jeju, Coreea de Sud, a analizat cinci studii populaționale mari care au monitorizat cancerul de stomac. Studiile au fost din S.U.A., Țările de Jos, Europa, China și Japonia şi au urmărit 490.802, 4.035, 477.312, 132.311 și, respectiv, 42.470 de persoane. Folosind datele combinate din aceste studii, cercetătorii au stabilit că un consum de citrice proaspete scade semnificativ incidenţa cancerului de stomac. Ei au descoperit o legătură între doza de citrice şi cancerul de stomac cardia (orificiul care face legătura cu esofagul). Consumul a 100 de grame pe zi a dus la o reducere cu 40% a incidenței cancerului cardia. Dar consumul de 50 de grame pe zi a redus riscul cu numai 23%. O portocală medie cîntărește 131 de grame.

Citricele şi H. pylori distructiv

Helicobacter pylori este o specie de bacterie care infectează peretele stomacal. Este adesea asociat cu multe cazuri de ulcere şi aproximativ 74% din cazurile de cancer gastric.Citrus-Essential-Oil-FI

Majoritatea oamenilor au H. pylori în intestin. Cu toate acestea, cercetarea a stabilit că o formă mai distructivă a H. pylori poate infecta intestinul. Aceasta se numește H. pylori CagA-pozitiv. CagA reprezintă gena asociată cu citotoxina. Acest tip particular de H. pylori este foarte rezistent la cele mai multe antibiotice.

Cercetătorii de la Universitatea din Messina, Italia, au studiat relația dintre citrice și ulcere și infecții cu H. pylori. Tipurile de citrice testate: mandarine (Citrus reticulata), portocale (Citrus sinensis), grapefruit (Citrus paradis), lămîi (citrice), mandarine satsuma (Citrus unshiu). Cercetările au stabilit că citricele au două efecte asupra naturii microbiene a intestinului: scad conținutul de H. pylori (datorită calităților antibacteriene ale citricului) şi inhibă şi alte bacterii (E. coli, Pseudomonas și Salmonella).

Citricele și ulcerul

Alte studii au arătat că uleiurile esențiale de citrice pot ajuta semnificativ la prevenirea și ameliorarea ulcerului. De exemplu, un studiu din 2016 de la Școala de Medicină din cadrul Universității BezmiÂlem Vakif, Turcia, a testat 37 de pacienți cu ulcer. Fiecăruia i s-a pus pe abdomen un plasture de ulei de citrice. Cercetătorii au descoperit că ameliorarea durerii de ulcer s-a produs în 5-16,5 ore. Scăderea durerii a fost semnificativă. 78% dintre pacienți au raportat scăderi semnificative ale disconfortului și îmbunătățirea funcției digestive. 7 din 10 cazuri au raportat succesul tratamentului.

Citricele hrănesc bacteriile probiotice

Acest lucru face din citrice un prebiotic eficient. Cercetătorii au descoperit că oligozaharidele de pectină prezente în pieliţele interioare ale citricelor oferă proprietăți prebiotice. Aceste oligozaharide au creat populații de bifidobacterii și lactobacili în intestin, în timp ce populația clostridială a scăzut.

Conectarea tuturor acestor studii creează o imagine generală a modului în care citricele proaspete luptă împotriva ulcerului și a cancerului de stomac.8.-Orange-Juice-For-Ulcers

Atenţie! Sucurile de citrice pasteurizate nu au aceleași proprietăți ca fructele proaspete. Procesul de pasteurizare elimină multe dintre flavonoide și alți compuși importanţi sensibili la căldură şi tinde să mărească conținutul acid al sucului. Acești acizi pot, de fapt, să exacerbeze o afecțiune ulcerativă. În plus, mulți dintre acești compuși sînt conținuţi în pulpă și în crusta citricelor. Pentru obţinerea sucurilor, fructele sînt curăţate de aceste părți esențiale ale citricei care ajută cu adevărat stomacul.

Sursa: greenmedinfo.com

Comments

comments

Comentariile sunt închise.