BoliCreier şi sistem nervosUtileVîrsta a treia

Sciatica, durerea cruntă pe-un picior

Dacă ați suferit vreodată de sciatică, atunci știți că poate fi o afecțiune dureroasă, care vă limitează mişcările pentru cîteva zile. Din fericire, există o mulțime de sfaturi valoroase şi cercetări privind cauzele, simptomele, tratamentele potențiale și remediile pentru sciatică.

Sciatica se referă la o durere localizată în partea inferioară a spatelui, care se poate extinde adesea la un picior, prin fese. Această senzație poate fi rapidă și se estompează rapid sau poate rămîne timp de cîteva săptămîni. În majoritatea cazurilor, durerea puternică, înțepătoare, va afecta numai unul din picioare, rareori ambele.

Numele derivă din nervul care provoacă durerea, nervul sciatic. Pentru mulți oameni, durerea este doar temporară, dar problemele repetate se agravează dacă nu sînt tratate.

Cauze

Datorită localizării durerii, mulți oameni cred că au o problemă la picior, în realitate, cauza e în partea inferioară a spatelui. Sciatica este cauzată de presiunea asupra nervului sciatic, ca rezultat al nodurilor musculare, discurilor herniate, iritației nervilor de tip piriformis, sindromului hamstring, disfuncției articulare și problemelor de postură. Cauza sciaticii poate fi dificil de diagnosticat, deoarece poate fi o combinație de mai mulți factori.

Nodurile musculare. Nodurile musculare din partea inferioară a spatelui pot provoca presiune asupra nervului sciatic. Acest lucru ar putea fi cauzat de excesul de exerciții fizice, inflamații musculare, aplecare sau ridicare în moduri ciudate.

Probleme de postură. Dacă vă aplecaţi des sau aveți o poziție necorespunzătoare a spatelui, puneți presiune excesivă pe musculatura spatelui, care se poate inflama și poate provoca presiune asupra nervului sciatic.ds00516_im02917_mcdc_sciaticathu_jpg.ashx

Sarcină. Multe femei se confruntă cu dureri de picioare și de fese în timpul sarcinii, dar acestea pot fi şi o formă de sciatică. Fătul provoacă suprapresiune în abdomen, pe măsură ce anumite organe și țesuturi se mișcă pentru a se adapta în uter. Acest lucru va duce adesea la presiune asupra nervului.

Spasme musculare. Spasmele musculare pot fi cauzate de orice, de la deficitul de nutrienți pînă la o leziune iritantă, dar aceste tipuri de spasme pot fi neașteptate și pot provoca dureri în spate. În esență, aceasta are ca rezultat o altă formă a unui nod muscular legat de sciatică.

Stenoză spinală lombară. În această boală, canalul spinal se îngustează în partea de jos a spatelui, determinînd strangularea nervilor spinali, ceea ce va duce la iritații și durere în nervul sciatic.

Discuri deplasate. Majoritatea oamenilor cred că aceasta este principala cauză a sciaticii, dar nu este adevărat. Atunci cînd un disc intervertebral începe să alunece din locația sa, poate apăsa nervul sciatic.

Sindromul Hamstring. În cazuri rare, benzile fibrotice pot irita nervul sciatic. Acest lucru poate duce la o durere constantă sau pe termen lung și este dificil de tratat.

Musculatura Piriformis. Este situată în apropierea zonei în care nervul sciatic trece spre picioare. Dacă nervul sciatic și mușchiul piriformic vin în contact sau dacă nervul crește prin mușchi, simptomele sciatice sînt foarte grave.

Old man holding back because of lumbago

Simptome

Cele mai frecvente simptome ale sciaticii sînt durerile la nivelul feselor și picioarelor. Mai apar amorțeală la nivelul feselor, slăbiciunea picioarelor, dureri de spate, dureri de șold și dificultăți de ridicare.

Tratamente

Antialgice. Aceste medicamente vor ajuta la reducerea simptomelor și la îmbunătățirea calităţii vieții, dar nu vor aborda pe deplin problema de bază.

Injectii cu steroizi. Pot întări mușchiul înconjurător și pot reduce inflamația în partea inferioară a spatelui, dar nu pot fi administrate prea des.Acupuncture

Acupunctură. Tratamentele regulate cu acupunctură pot ajuta la redirecționarea fluxului energetic și a impulsurilor nervoase în partea din spate, ameliorînd multe simptome ale sciaticii.

Chiropractică. Poate realinia discurile deplasate și poate îndrepta spatele, ceea ce poate reduce tensiunea și presiunea asupra nervilor, menținînd coloana vertebrală dreaptă și picioarele fără durere.

Masaj. Cea mai populară abordare a durerii sciatice este masajul părţii inferioare a spatelui, al feselor și picioarelor, deoarece acest lucru va ajuta la calmarea inflamației musculare și la stimularea vindecării zonei.

Terapie caldă și rece. Alternarea compreselor calde și reci la locul durerii sciatice ajută la ajustarea mușchilor, liniştirea nervilor, reducerea durerii și umflării spatelui.

Valeriană. Această plantă legendară poate fi consumată sub formă de ceai, deoarece conţine compuși antiinflamatori și relaxanți și reduce durerea.

Turmeric. Proprietățile antiinflamatorii ale acestei plante, datorită ingredientului său activ, curcumina, pot acţiona benefic dacă preparăm o pastă și o aplicăm direct pe partea inferioară a spatelui. Remediul poate calma durerea sciatică.Relieve-the-Back-and-Sciatic-Nerve-Pain-with-Tennis-Ball

Calitatea somnului. Dormitul pe o saltea necorespunzătoare, prea tare sau prea moale, poate duce la tensiuni musculare și apăsări pe nervul sciatic.

Exerciții. Ajută la întinderea zonei spatelui unde nervul sciatic se bifurcă, coborînd în picioare. Îmbunătățirea flexibilității ajută la prevenirea atacurilor sciatice viitoare.

Sursa: organicfacts.net

Comments

comments

Lasă un răspuns