Descoperire majoră: celulele canceroase pot fi determinate să se autodistrugă

Răspîndirea celulelor canceroase în organism, fenomen care stă la originea metastazelor, va putea fi în curînd stopată, conform oamenilor de ştiinţă de la Institutul de Cercetare a Cancerului din Londra.

Celulele canceroase conţin o moleculă numită BubR1, care le împiedică să se dividă înainte de a fi dezvoltate. Prin dezactivarea moleculei BubR1, care acționează ca un „element de siguranţă” pentru celulele canceroase, acestea se vor diviza înainte de a fi mature, generînd celule invalide. Avantajul? Aceste celule invalide mor, iar proliferarea celulelor canceroase nedorite este oprită.

În viitor, am putea dezactiva acest element de siguranţă cu ajutorul medicamentelor, care ar forţa celulele să se divizeze prematur, ceea ce le-ar putea ucide prin introducerea unor erori majore în procesul lor de multiplicare”, explică profesorul Jon Pines, co-autor al studiului. Prin urmare, această descoperire ar putea duce la noi tratamente împotriva cancerului şi împotriva răspîndirii maladiei la alte organe.

Sursa: medisite.fr

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *