CosmeticăFrumuseţePieleaRemediiSilueteUtile

Cum poţi scăpa de vergeturi cu un dermaroller?

Vergeturile apar atunci cînd slăbiţi sau vă îngrăşaţi rapid. Oamenii pot dezvolta vergeturi şi în timpul creşterii din adolescenţă, din cauza culturismului sau a sarcinii.

Odată ce vergeturile au apărut, sînt greu de eliminat. Din fericire, există unele tratamente la domiciliu pe care le puteţi utiliza pentru a scăpa de aceste dungi inestetice. Dermaroller-ul este bun la ameliorarea aspectului vergeturilor şi funcţionează pentru persoanele cu orice greutate, vîrstă şi tip de piele. Este capabil să lucreze adînc în interiorul pielii pentru a stimula celulele să reîntinerească producînd colagen. Acest lucru ajută la stimularea vindecării naturale a pielii şi vergeturilor.

Ce este un dermaroller?

Arată ca un mic cilindru acoperit cu multe ţepi mici. Există mai multe tipuri pe piaţă, deci trebuie să-l găsiţi pe cel care potrivit pentru dvs. Forma dispozitivului şi spaţierea dintre ace sînt importante pentru a determina cît de eficient este şi dacă dispozitivul cauzează durere atunci cînd îl folosiţi. Ţepii mai groşi acţionează mai lent şi produc mai multă durere. article-1226193-071CEA4F000005DC-794_634x332

Cele mai populare ace au între 0,25 şi 1,0 mm. Nu trebuie să folosiţi ace mai mari de 1,5 mm. Dimensiunile mai mici sînt mai bune dacă aveţi pielea sensibilă sau dacă sînteţi la prima şedinţă. Un ac de 0,5 mm poate fi utilizat o dată sau de două ori pe săptămînă. Un ac de 1 mm poate fi folosit o dată la două săptămîni, iar cel de 1,5 mm trebuie utilizat numai o dată la trei pînă la patru săptămîni.

Evident, primul pas în utilizarea unui dermaroller este să-l cumpăraţi. Veţi avea nevoie şi de mănuşi de unică folosinţă, o cremă calmantă, prosoape de hîrtie şi o soluţie antibacteriană. Trebuie să vă asiguraţi că mîinile şi pielea afectată sînt foarte curate, pentru a preveni apariţia infecţiei.

Cum se procedează?

Pasul 1. Dezinfectaţi mîinile şi zona ţintă. Puteţi utiliza cremă anestezică pentru a preveni durerea şi disconfortul. Aplicaţi crema şi lăsaţi-o să se absoarbă timp de 10 pînă la 20 de minute. După aceea, ştergeţi cu un prosop de hîrtie.stretch-mark-treatments-nottingham_orig

Pasul 2. Începeţi să rulaţi dermaroller-ul de trei pînă la cinci ori peste fiecare loc. Puteţi varia numărul de rulări în funcţie de gradul dvs. de sensibilitate la durere.

Pasul 3. Dacă aţi folosit o cremă de amorţire, puteţi utiliza un produs antibacterian după aceea, pentru a vă asigura că nu provocaţi neintenţionat o infecţie. Lăsaţi soluţia antibacteriană să acţioneze timp de una pînă la două ore. După aceea, puteţi clăti cu apă rece şi aplicaţi orice altă cremă de care aveţi nevoie.

Pasul 4. Asiguraţi-vă că aţi dezinfectat dermaroller-ul, astfel încît acesta să nu dezvolte virusuri sau bacterii pe el. Ţineţi-l într-un pahar cu dezinfectant timp de aproximativ 30-60 de minute. Uscaţi-l foarte bine.

Cînd apar rezultatele?

Nu veţi vedea imediat rezultatele, ci după două pînă la trei săptămîni, în funcţie de capacitatea pielii de vindecare, lungimea ţepilor, frecvenţa tratamentului, cantitatea de presiune exercitată şi dimensiunea dermaroller-ului.

Efecte secundare

Atîta timp cît urmăriţi instrucţiunile de pe ambalaj exact, dermarollerul ar trebui să fie sigur de utilizat. Este mult mai puţin probabil să provoace efecte secundare decît tratamentele laser, chirurgicale sau chimice.derma-roller-for-stretch-marks-1024x649

Cel mai frecvent efect secundar e durerea. Dacă sînteţi alergică la metalul dermaroller-ului, pot apărea disconfort, înroşire sau inflamaţie. Dacă nu curăţaţi pielea, mîinile şi dermaroller-ul în mod corespunzător, aţi putea să faceţi o infecţie. Aveţi grijă să păstraţi toate instrumentele curate înainte de a le folosi pe corp.

Remedii naturale pentru vergeturi

Dacă doriţi să intensificaţi procesul de eliminare a vergeturilor, există remedii naturale pe care le puteţi folosi.

  • Uleiul din germeni de grîu poate ajuta la reducerea aspectului vergeturilor.
  • Uleiul de seminţe de trandafir este util pentru stimularea regenerării, elasticităţii şi rezistenţei pielii. Gelatina (din jeleuri, de pildă) ajută la îmbogăţirea colagenului.
  • Uleiul de vitamina E poate fi folosit pentru a stimula elasticitatea şi aspectul pielii.
  • Dacă doriţi să scăpaţi de cicatrice, încercaţi un amestec de ulei de vitamina E, ulei de vanilie, unt de shea şi ulei de nucă de cocos.
  • Aloe vera e un hidratant natural care ajută la menţinerea sănătăţii pielii şi promovează vindecarea.

Sursa: medhealthdaily.com

Comments

comments

Comentariile sunt închise.