10 remedii pentru pistrui

Pistruii sînt puncte sau pete maroniu deschis, care arată că pielea ta este deteriorată și are nevoie de îngrijire și hrană corespunzătoare.

Datorită modificărilor hormonale și expunerii la lumina soarelui, aceşti pistrui apar pe față, temporar. Nu au alte complicații sau efecte secundare. Deşi pistruii dau un farmec aparte chiar şi vedetelor, există multe persoane care doresc să scape de aceste pete. Iată cum:

1. Suc de lămîie. Este un agent de albire care poate combate problemele de piele cum ar fi pigmentarea. Aplicați sucul de lămîie proaspătă pe pielea curată.

2. Coji de portocale. Pudra de coajă de portocală este unul dintre cele mai tari ingrediente care poate lupta cu pielea pigmentată. Aplicaţi pe zona afectată pulberea amestecată cu suc de lămîie sau de portocale.

3. Miere. Este un agent nutritiv care poate face minuni cu pistruii. Aplicați miere pe pistrui.

4. Papaya. Fructul conţine antioxidanți răcoritori și are proprietăți nutritive care pot da pielii strălucire. Petele și pistruii pot fi complet eliminate folosind papaya. Se amestecă pulpa fructului cu miere și se aplică această pastă pe piele. Rezultatele sînt rapide.

5. Iaurt. Cu proprietăți răcoritoare şi antibacteriene, acest ingredient fermentat luptă cu toate problemele legate de piele, inclusiv pistruii. Aplicați iaurt proaspăt pe piele.

6. Ceapă roşie. Ceapa curăţă şi dă strălucire pielii şi poate trata infecţiile cutanate. În acelaşi timp, poate face minuni și pe pistrui.

7. Ulei de ricin. Repară pielea foarte eficient. Uleiul se aplică pe pistrui, aceştia vor dispărea treptat.

8. Susan cu turmeric. Se formează o pastă din puțin praf de turmeric și praf de semințe de susan și se aplică în strat gros pe piele.

9. Castraveți. Castraveții hidratează, calmează şi tonifiază tenul. Frecaţi pielea cu felii proaspete de castravete. De asemenea, puteți aplica suc de castravete proaspăt, zilnic, de 2-3 ori.

10. Dude. Bogate în antioxidanţi, dudele luptă cu petele şi pistruii. Zdrobiţi-le şi aplicaţi pasta pe faţă, timp de 15-20 de minute.

Sursa: searchherbalremedy.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *