Cărucioarele din supermarket sînt pline de bacterii

O analiză din SUA efectuată pe cărucioare din supermarket arată modul în care acestea pot fi contaminate cu bacterii de toate tipurile. Website-ul de vînzări Reusethisbag a constatat, în cadrul analizei, că 75% dintre bacteriile găsite pe cărucioare sînt potenţial dăunătoare, responsabile pentru boli cum ar fi pneumonie sau infecţii cu transmitere sexuală (de tip gonoree).

O altă descoperire: magazinele mai mici, cum ar fi minimarket-urile, au cărucioare mai murdare decît supermarketurile şi magazinele de lux.

În cifre:

– căruciorul din minimarket a avut de 361 de ori mai multe bacterii decît clanţa uşii de la toaletă

– căruciorul din supermarket: de 270 de ori mai multe bacterii decît clanţa uşii de la toaletă

– căruciorul din hipermarket: de 3 ori mai multe bacterii decît un blat de bucătărie

– căruciorul din magazinul de lux (cel mai curat): tot atîtea bacterii cît o tastatură de calculator.

În ceea ce priveşte bacteriile găsite:

– aproape 75% dintre cărucioare conţineau bacterii gram-negative, dintre care peste 90% pot fi periculoase pentru om (Salmonella, Escherichia coli) şi sînt adesea rezistente la antibiotice.

– 24% dintre microbii găsiţi conţin bacterii gram-pozitive, de obicei inofensive, dar care pot provoca infecţii ale pielii.

– mai puţin de 1% dintre cărucioare ar putea conţine germeni, cum ar fi stafilococii, asociaţi cu infecţii ale pielii, sîngelui, plămînilor sau inimii, intoxicaţii alimentare.

Sursa: medisite.fr

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *