Ceapa fermentată topeşte grăsimile și întăreşte creierul

Beneficiile alimentelor fermentate sînt cunoscute de secole. Reţetele secrete au fost transferate din generație în generație, iar în cele din urmă au ajuns cunoscute. Cea mai obișnuită metodă de a obţine alimente fermentate e lactofermentația.

Lacto în lacto-fermentație înseamnă Lactobacillus, o specie de bacterii care pot fi găsite în tractul gastro-intestinal, cavitatea orală, vaginală și pe suprafața plantelor. Lactobacilus utilizează lactoză și alte zaharuri pentru a le transforma în acid lactic. A fost descoperită inițial în fermenți de lapte, dar ceea ce este interesant este că lactofermentația nu trebuie asociată cu laptele sau produsele lactate.

Acidul lactic acționează ca un conservant natural. Lactobacilul inhibă creșterea bacteriilor periculoase.

Dar nu este singurul beneficiu al acidului lactic.

1. Stimularea imunității. Bacteriile sănătoase găsite în alimentele fermentate vă vor îmbunătăți sistemul imunitar deoarece reglează funcția celulelor imune și, prin urmare, împiedică reacțiile autoimune (inflamația).IMG_1833-1024x729

2. Îmbunătăţirea digestiei. Alimentele fermentate sînt mult mai ușor de absorbit, spre deosebire de alte produse alimentare. Sporesc şi îmbunătăţesc digestia şi furnizează intestinelor bacterii bune, scăpîndu-vă de bacteriile dăunătoare. În consecință, corpul absoarbe toate substanțele nutritive din alimentele pe care le consumați.

3. Antioxidanţi. Radicalii liberi sînt distruși de antioxidanții din alimentele lactofermentate, prevenind astfel cancerul. În plus, antioxidanții îmbunătățesc sistemul imunitar prin capacitatea lor de a reduce inflamația. Are rezultate eficiente în tratamentul eczemelor, artritelor și a altor boli inflamatorii.

4. Pierderea sănătoasă în greutate. Prin consumul de alimente lactofermentate, echilibrul hormonal va deveni mai puternic. Vă ajută să suprimați apetitul. Probioticele reduc riscul de obezitate dacă sînt consumate în mod regulat.

5. Creier mai puternic. Creierul, sistemul imunitar și sistemul digestiv sînt legate între ele și legătura lor este destul de puternică, consolidată de raportul bacteriilor dăunătoare/sănătoase.

Cum se obţine ceapă fermentată?

Pentru a evita ingredientele artificiale din comerţ, puteți să vă pregătiți propriile alimente fermentate.

Utilizați sare naturală (himalayană, de mare celtică sau sare Kosher).

Pregătiți borcane cu gura mare cu capace etanșe.

Ingrediente

1 litru de apă

50 de grame de sare naturală

Cîţiva căţei de usturoi, decojiţi

1 kg de ceapă mică, decojită

Condimente: piper negru, chili uscat, coriandru

Mod de preparare

Puteţi să tăiaţi cepele în bucăți mai mici sau să le lăsaţi întregi. Dizolvaţi sarea în apă. Puneți ceapa şi usturoiul în borcane pînă la jumătate. Turnaţi saramura. Condimenele se adaugă la sfîrşit. Puneţi capacul.

Păstrați borcanele la temperatura camerei. Deschideți-le borcanele în fiecare zi (în primele două săptămîni) pentru a elibera gazul de fermentație acumulat. După două săptămîni, deschideți borcanele din două în două zile.

Acesta este un proces foarte simplu de preparare, sigur, ieftin și ușor. Produsele preparate în acest mod pot fi stocate luni întregi.

Sursa: timefornaturalhealthcare.com

Comments

comments

33 de comentarii la „Ceapa fermentată topeşte grăsimile și întăreşte creierul

Lasă un răspuns