Remedii pentru chisturi ovariene

Ovarele produc ovule și hormoni (progesteron și estrogen). De-a lungul vieţii, orice femeie poate avea un chist pe ovar. Cele mai multe sînt benigne și fără simptome.

Chisturile ovariene care ridică probleme de sănătate se manifestă prin următoarele simptome: durere de spate sau de coapse, greață și vărsături, dureri puternice la defecaţie, dureri în timpul actului sexual, dureri de sîni, balonare.

Cele mai multe chisturi dispar singure în două sau trei luni, cu medicamente sau altfel de tratamente, cum ar fi:

1. Căldură. Căldura este extrem de utilă pentru reducerea efectelor secundare ale chisturilor ovariene, în special a spasmelor abdominale. Ţineţi o pernă caldă pe burtă timp de aproximativ 15 minute.

2. Ulei de ricin. Remediile cu ulei de ricin au fost utilizate din vremuri vechi pentru a vindeca chisturi ovariene. Ricinul poate elimina problema, sporind capacitatea sistemului limfatic și dizolvînd chisturile. Luați un material din lînă, aplicați cîteva picături de ulei de ricin pe el, puneţi-l pe abdomen, acoperiţi cu folie de plastic și puneți un recipient cu apă încălzită peste folie. Reluaţi procedura de trei ori pe săptămînă, timp de trei luni. Nu folosiţi terapia pe perioada menstruaţiei sau cînd doriţi să rămîneţi gravidă.bath-e1465140010372

3. Sare Epsom. Această sare conţine magneziu, care relaxează mușchii și elimină spasmele. Umpleți cada cu apă, adăugaţi săruri Epsom și 10 picături de ulei de trandafir, iasomie sau lavandă. Scufundaţi corpul timp de 30 de minute în această apă.

4. Ceai de muşeţel. Are un efect calmant și vă ajută să vă relaxați și să vă liniștiți. Utilizarea obișnuită a acestui ceai mărește fluxul sanguin în uter și în pelvis. Pentru a face ceai de mușețel, puneţi două lingurițe de mușețel uscat în apă clocotită, pentru cîteva minute. Beţi trei căni în fiecare zi.

5. Oțet de mere. Dizolvaţi o lingură de oţet de mere într-un pahar cu apă caldă, îndulciți și beți două pahare zilnic. Această băutură va contribui la reducerea umflăturilor şi spasmelor.

6. Sfeclă roşie. Conţine betacianină, care contribuie la detoxifiere și stimulează funcţia hepatică. Este profund antacidă, deci ajută la ajustarea pH-ului în organism. Combinați suc de sfeclă cu o lingură de miere și gel de aloe. Consumaţi acest amestec pe stomacul gol.

Sursa: timefornaturalhealthcare.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *