Soluţie ecologică pentru curăţarea aragazului
Curăţenia aragazului este foarte importantă, deoarece alimentele arse pot elibera substanțe cancerigene pe măsură ce acestea continuă să ardă. Astfel, vor fi afectate gîtul, nasul, ochii, stomacul. În plus, plăcinta va ajunge complet contaminată cu acele toxine. Substanţele pentru curățarea cuptorului conțin o mulțime de toxine și dacă vin în contact cu pielea, pot produce daune.
Pentru curăţarea aragazului, poţi folosi acest produs ecologic.
Vei avea nevoie de următoarele:
– bol de sticlă
– perie
– burete
– linguriţă
– mănuși
Ingrediente
– 2 linguri de săpun lichid de ulei de măsline
– 1 ½ cupă bicarbonat de sodiu
– 6 picături de ulei esențial de portocale
– ¼ ceaşcă de oţet alb sau oţet de mere de cidru
– apă
Mai întîi, scoate rafturile din cuptor. Va trebui să le cureţi separat în chiuvetă.
Într-un castron de sticlă, amestecă toate ingredientele, folosind apa, pentru a forma o pastă groasă.
- Săpunul lichid de ulei de măsline este fabricat cu ingrediente pure, fără substanțe chimice. Poţi curăţa cu el pielea, ferestrele sau cada.
- Bicarbonatul de sodiu este un alt ingredient excelent pentru curățarea cuptorului, oferind textura abrazivă necesară eliminării mizeriei. Poţi chiar să adaugi puţin în maşina de spălat vasele.
- Oțetul este antibacterian.
- Uleiul esențial de portocale are miros plăcut, dar este și antibacterian și conține compuși antimicrobieni puternici numiți terpeni.
Periază aragazul cu pasta obţinută pînă cînd acoperi întreaga suprafață. Lasă să stea aşa aproximativ 6-8 ore sau peste noapte.
A doua zi, șterge cuptorul cu un burete şi apă.
Sursa: wisemindhealthybody.com
Comentariile sunt închise.