8 metode de combatere a celulitei

Ccelulita apare la femei în țesutul subcutanat. Acesta conține fibre paralele, care leagă straturile superioare ale pielii de zona musculară. Apar fie depresiunile, fie umflăturile, iar fibrele rămîn la aceleași dimensiuni, fiind mai puțin elastice. De cele mai multe ori, celulita se moștenește.

Dar un rol major au şi excesul de estrogeni, deficitul de progesteron, un ciclu menstrual neregulat, variațiile hormonale din timpul sarcinii, insuficiența venoasă sau limfatică, presiunea mecanică greșită (îmbrăcămintea prea strîmtă, mai ales blugi, ciorapii compresivi ajutînd la combaterea celulitei).

Dacă în dieta persoanei respective se regăsește o cantitate considerabilă de grăsimi animale, exces de glucide, conservanți, sodiu și aditivi alimentari, prea multe proteine în defavoarea unui consum scăzut de legume, de salate sau fructe proaspete, celulita se consolidează și este din ce în ce mai dificil de înlăturat. Alți factori care contribuie la apariţia celulitei: sedentarismul, alcoolul în exces, fumatul, contraceptivele.

Metode anticelulită

1. Cremele din farmacii. Masajul cu aceste creme dă rezultate bune, însă numai dacă e vorba de o celulită nu prea veche şi nu prea profundă. Sînt utile cremele cu efect hipertermic, din ingrediente naturale, sau pe bază de cafeină, extract de iederă, scorțișoară, ardei iute, argilă, alge, spirulină.

2. Tratamente combinate cu infraroșu. Se bazează pe masaj şi terapie cu raze infraroșii sau laser. Unul dintre cele mai solicitate tratamente pentru combaterea celulitei este combinația dintre electrostimulare și emisia de raze infraroșii. Razele infraroșii accentuează metabolismului celular, ceea ce intensifică arderile din timpul tratamentului, previne febra musculară cauzată de electrostimulare și reduc sensibilitatea locală. Rezultatele durează pînă la șase luni.

3. Mezoterapia. Este o metodă de tratament a stratului mijlociu al pielii, mezodermul. Acesta este cel mai activ strat al pielii, care este responsabil de majoritatea afecțiunilor cutanate. Se întroduc în structurile profunde ale tegumentelor diverse substanțe homeopatice, clasice și vitamine, ducînd la îmbunătățirea circulației sangvine și limfatice. Mezoterapia are și efecte adverse (iritații, vînătăi, aspect neplăcut al pielii).

4. Masajul viguros. Efectuat manual sau cu aparate speciale, masajul anticelulitic îmbunătăţeşte circulația sanguină, elimină toxinele și lichidul reținut în exces. Lipomasajul se efectuează cu un aparat care prinde pielea între role. De regulă, efectele sînt de scurtă durată.

5. Scăderea în greutate. Exercițiile fizice și unui regim alimentar corect reprezintă un remediu care crește tonusul general al musculaturii și duce la o piele mai sănătoasă. Celulita nu va dispărea cu totul, însă sigur se va ameliora.

6. Liposucția. Este o soluție pentru miniliposucţiile țintite. La depozitele mari de grăsime, aspectul ulterior al pielii poate fi chiar mai rău.

7. Terapia prin frig. Fie că vorbim de criosaună, fie de criolipoliză, temperaturile foarte joase controlate, sub zero grade, pot ajuta la eliminarea celulitei și grăsimii în plus. De exemplu, corpul poate fi expus unei temperaturi scăzute, de -180 grad C, pentru 2-3 minute. O scădere bruscă a temperaturii stimulează receptorii din piele, care transmit creierului semnale ca sîngele să fie pompat spre organele interne, pentru a menține temperatura acestora la valoarea normală. După ce ieșim din criosaună, sîngele este pompat cu putere înapoi spre piele și extremități pentru a o încălzi. În acest fel, se îmbunătățesc microcirculația și alimentarea cu oxigen a celulelor și sînt eliminate rapid toxinele. Pe parcursul următoarelor ore, organismul începe procesul de reîncălzire prin care sînt arse pînă la 1.000-3.000 kcal. În plus, în momentul răcirii bruște, se activează la nivelul sistemului nervos eliberarea de endorfine în tot organismul, astfel că pe parcursul terapiei și starea psihică, somnul și odihna vor fi mai bune. Cu aparatul de criolipoliză se tratează localizat, atît excesul de grăsime, cît și celulita. Sonda localizează depunerile de țesut gras și le aduce treptat la o temperatură de -5 grade Celsius, temperatură la care stratul adipos se inflamează și se desprinde de celelalte țesuturi. Este nevoie de o expunere la frig de pînă la 30-45 de minute pentru ca celulele grase să se dezintegreze, apoi într-un interval de 6 – 8 săptămîni, organismul le elimină treptat și natural, prin procesele metabolice.

8. Mișcare, fructe și hidratare. Cele mai potrivite sporturi pentru combaterea celulitei sînt mersul pe bicicletă, înotul, exercițiile de pilates și yoga. Alimente minune care luptă împotrivă celulitei: kiwi, grapefruit, ananas. Hidratarea corectă cu apa plată sau minerală ajută la prevenirea celulitei.

Articolul integral în doc.ro

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *