10 remedii pentru durerile de cap

Ai o viață agitată? Ultimul lucru care îţi trebuie este o durere de cap sau o migrenă. Iată cele mai bune remedii.

1. Odihnă. Durerile de cap sînt adesea cauzate de alte boli sau lipsa de somn. Prin odihnă, corpul se poate reface, acesta fiind cea mai simplă și mai comună modalitate de a trece peste durerile de cap.

2. Comprese calde sau la reci. Plasarea unui pachet de gheață sau a unei comprese calde în zona în care este localizată durerea de cap poate oferi o ușurare imediată.

3. Exerciţii. Exercițiile regulate, de forță și rezistență, pot preveni și atenua durerea de cap.neck_extension

4. Stretching. Opriţi-vă din lucru la fiecare 30-60 de minute pentru a vă întinde și a vă mişca gîtul şi capul în cercuri. Veţi elimina stresul și veţi preveni durerile de cap.

5. Hidratare. Deshidratarea poate provoca dureri de cap. Consumaţi alimente bogate în apă, cum ar fi fructele și legumele, și beţi cel puțin 9-12 căni de apă pe zi.

6. Masaj. Aplicați o presiune rotativă blîndă, constantă, pe zona dureroasă a capului, cu degetul arătător sau degetul mare.

7. Duș fierbinte. Similar unei comprese calde, dușul vă va ajuta să vă relaxați mușchii și să acceleraţi circulaţia sîngelui.

8. Dietă. Alimente care vă vor ajuta să vă simţiţi mai bine: fructele și legumele pentru hidratare, frunzele verzi pentru a crește nivelul de magneziu din organism și cantități mici de cafeină.

9. Plante medicinale. Captalanul și spilcuţa (iarba fetei) reduc efectul inflamator al substanțelor chimice care cauzează dureri de cap.

10. Uleiuri esențiale. Încercaţi unul dintre mirosurile acestor patru uleiuri esențiale: lavandă, mentă, eucalipt și rozmarin. Puneți cîteva picături pe piept sau pe gît sau într-o baie caldă.

Sursa: homeremediesforlife.com

Comments

comments

16 comentarii la „10 remedii pentru durerile de cap

Lasă un răspuns