Ce secrete ascund cele mai frecvente 12 vise?

Departe de a fi imagini banale care populează imaginația noastră, visele vorbesc despre subconştientul nostru şi sînt adesea legate de emoțiile și obstacolele întîlnite în viața de zi cu zi. Freud credea că visele sînt materializări halucinatorii ale unor aspirații inconștiente.

Analiza viselor noastre permite dezvăluirea părților ascunse ale psihicului.

Iată 12 moduri de a înțelege mesajele viselor cele mai frecvente:

1. Cutie. Este simbol al unei comori sau al misterului. Înseamnă că eşti preocupat să descoperi un secret sau să elucidezi un mister. Conform altor interpretări, dacă visezi o cutie goală este posibil să fie vorba de rușine sau dezamăgire. O cutie deschisă prevesteşte o căsătorie viitoare. Dacă este închisă, căsătoria va trece printr-o perioadă tulbure.

2. Cădere. În vis, căderile reflectă o teamă de eșec, o pacoste, un pas greșit, un sentiment de insecuritate sau lipsa de control asupra unei situații. Dacă visezi că ai căzut în apă, înseamnă că te-ai înecat în dificultățile vieții de zi cu zi. Căderea de pe acoperiș avertizează împotriva viitoarelor griji financiare. Dacă te ridici, vei depăși dificultățile.

3. Nuditate. Sugerează atît un sentiment de vinovăție sau de vulnerabilitate ridicată, cît și teama de a te afirma în fața altora. Pentru Freud, nuditatea corespunde unei dorințe de exhibiționism și exprimare a dorinței sexuale.

4. Verde. Culoarea este un vestitor de lucruri bune, evocă fertilitatea, fericirea. Dă un impuls de energie visătorului și rezolvă nevoia lui de liniște și pace.

5. Mers prin noroi. Împotmolirea în noroi simbolizează decizii proaste și influențele care îţi blochează eforturile sau evoluția personală. Este o invitație să îţi redefineşti obiectivele. Dacă, din contră, dușmanii sînt prinși în noroi, îi vei depăşi.

6. Drum. E o referire la modul cum iei deciziile. Drumul reprezintă călătoria, dar şi modificările care îţi vor schimba viața. O plimbare fără bariere indică faptul că proiectele tale evoluează cu ușurință. Un drum necunoscut dezvăluie temerile, obstacole de netrecut și cele neașteptate.

7. Zbor. Acest vis poate reflecta o nevoie de emancipare materială și voință de a depăși constrîngerile.

8. Apă. Nu evocă întotdeauna înec, ci mai degrabă intuiție, fluiditate, găsirea purităţii și aspirația de a încerca lucruri care nu sînt neaparat sortite succesului.

9. Păr. Dacă părul creşte, acesta este un semn legat de puterea și ardoarea erotică. Personalitatea ta vrea să se evidenţieze în faţa sexului opus.

10. Dinți. Pierderea dinţilor este un coșmar foarte frecvent, strîns legat de o frustrare sau teama inconștientă de moarte. Îţi e frică să recunoşti impactul timpului asupra sănătății.

11. Pisici. Rprezintă simbolul domesticului, sensibilitate și secrete bine păzite.

12. Furnici. Se referă la muncă. Poate fi un semn de anxietate nevrotică în activitatea care te așteaptă, o stare psihică cu susul în jos sau agitaţia care subminează inconștientul.

Sursa: santeplusmag.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *