Cum să mănînci iepuraşi şi ouă de ciocolată fără să te îngraşi

De Paşte, iepuraşii şi ouăle de ciocolată se adaugă feliilor de cozonac, ceea ce ne face să intrăm în panică, dacă ne gîndim la siluetă. Cum să le guşti pe toate fără a lua mai multe kilograme în numai trei zile?

Iată cîteva sfaturi:

1. Fă o plimbare! Dr. Trevor Simper, cercetător în nutriţie şi sănătate de la Universitatea Sheffield Hallam (Marea Britanie) spune: „În loc să îţi faci griji în legătură cu ciocolata, bucură-te de ea, dar combin-o cu o plimbare frumoasă de primăvară“.

2. Lasă ciocolata pentru desert! Un alt sfat dat de profesionist: nu mînca ciocolată de foame. „Mîncînd alimente care conțin proteine și grăsimi, mai degrabă decît numai zahăr, vei reuşi să menţii niveluri stabile de zahăr din sînge“. Deci, în loc să mănînci iepuraşi de ciocolată pe stomacul gol, savurează-i ca desert, după masa de prînz din ziua de Paşte.

3. Alege ciocolata neagră! Acest desert conține cel mai mare procent de cacao, ingredient bogat în grăsimi bune și antioxidanți, benefici pentru sistemul imunitar şi capabili să asigure „un control mai bun al zahărului din sînge și o ameliorare a sensibilității la insulină, doi indicatori ai diabetului.

Sursa: medisite.fr

Comments

comments

One thought on “Cum să mănînci iepuraşi şi ouă de ciocolată fără să te îngraşi

Lasă un răspuns