Avocado a devenit un fruct „periculos”

Avocado e tot mai popular în ultimii ani, în Europa. Dar pregătirea acestui fruct necesită măsuri de precauție, iar consumatorii de prea multe ori minimizează riscurile legate de manipulare.

Succesul fructului de avocado începe să îi îngrijoreze pe chirurgi, dezvăluie Times. În Marea Britanie, se vinde ca pîinea caldă, dar, în acelaşi timp, trimite la spital gospodine şi ucenici de bucătari. Tăierea fructului necesită într-adevăr, un minimum de vigilență, și cel mai mic pas greșit poate cauza răni grave, proporțional cu mărimea și ascuțişul cuțitului.

Punctul esențial constă în eliminarea sîmburelui, iar unii entuziaști încearcă să-l disloce cu cuțitul, cînd mult mai uşor ar fi să folosească o lingură sau degetele, pur și simplu.

Pentru a opri „masacrul” şi aglomeraţia din secţiile de urgenţă, Asociaţia Chirurgilor din Marea Britanie vrea să impună etichete explicative pe tăvile cu fructe din supermarket-uri care să conţină precizat modul de operare corect al fructelor, în condiții de siguranță.

Consumul de avocado s-a triplat la nivel mondial, din 1990 încoace. Foarte hrănitor, fructul ajută în lupta împotriva bolilor de inimă. O porție de avocado de 100 g oferă 160 calorii, 15 g de grăsimi (inclusiv 2 g de grăsimi saturate), 9 g de glucide (inclusiv 7 g de fibre) și 2 g de proteine. Conține vitaminele A, B6, C și E precum și magneziu, fier, zinc și fosfor. Mai găsim şi 30 grame de acizi graşi omega-9, care controlează foamea şi pofta. Ajută ficatul să elimine grăsimile.
Sursa: 7sur7.be

Comments

comments

Lasă un răspuns