Iată la ce e bun sîmburele de avocado pe care-l aruncai

Avocado este bogat în acizi grași, proteine, vitamine şi fibre solubile. De obicei, miezul se aruncă, dar acesta nu numai că e comestibil, ci şi conține aceleaşi virtuți ca restul fructului, dacă nu mai mult.

Iată care sînt acestea:

  • Întăreşte sistemul imunitar. Graţie proprietăţilor antibacteriene și antioxidante, ajută la combaterea microbilor și a paraziților.
  • Ajută la pierderea în greutate. Bogat în fibre solubile, sîmburele de avocado facilitează tranzitul intestinal şi creşte saţietatea.
  • Previne bolile cardiovasculare. Conținutul ridicat de aminoacizi ajută la scăderea colesterolului rău și a trigliceridelor, pentru a preveni tulburările cardiace.
  • Protejează flora intestinală. Tratează astfel diareea și inflamațiile gastro-intestinale.
  • Creşte libidoul. Miezul de avocado are proprietăţi afrodisiace care stimulează libidoul.
  • Previne cancerul. Conținutul său ridicat de flavonol inhibă dezvoltarea și răspîndirea celulelor canceroase în organism.
  • Are grijă de piele. În aplicații locale, elimină coşurile uscîndu-le. Mai mult, încetineşte îmbătrînirea celulelor şi are efect de întinerire asupra pielii, deoarece accelerează formarea colagenului.
  • Regleaza tiroida. Consumul regulat ajută la echilibrarea producţiei de hormoni tiroidieni.
  • Ameliorează tulburările respiratorii. Folosit ca supliment alimentar, sîmburele de avocado este un tratament eficient şi natural împotriva astmului.

Cum se foloseşte miezul de avocado?

Se elimină pieliţa maro subțire care îl acoperă. Apoi sînt trei moduri de a continua:

– se feliază şi se prăjeşte fără ulei, la foc mic, într-o tigaie.

– se pune într-o pungă de congelator, se bate cu un ciocan de carne. Se pune totul în mixer și se obţine astfel o pudră fină. 713efdf8920a0dac95174e4280764193

– Se coace în cuptor, apoi se macină într-o mașină de măcinat cafea.

Se păstrează într-o cutie sigilată.

Pulberea de avocado se fierbe timp de zece minute și se lasă cinci minute înainte de a bea această infuzie pe tot parcursul zilei. De asemenea, puteți presăra pulberea în salate, supe, paste şi chiar în iaurt sau cereale.

Atenţie! Remediul trebuie consumat cu moderație, deoarece în doze mari poate cauza constipație, datorită cantităţii mari de taninuri conținute.

Împotriva coşurilor: Se fac cataplasme de pulbere de avocado care se aplică pe coşuri pentru a accelera uscarea acestora. Pentru a face acest lucru, se amestecă pulberea cu puțină apă fierbinte pentru a se obține o consistență păstoasă care se pune între două bucăți de tifon. Cataplasma se aplică pe zona afectată timp de aproximativ zece minute. Se repetă operaţiunea pînă când dispare coşul.

Împotriva mătreții: Pulberea se amestecă cu ulei de ricin. Se lasă la macerat timp de o zi și se aplică direct pe scalp. Se acoperă cu o cască de duș și se lasă timp de o oră înainte de spălarea părului. Acest sfat nu este recomandat pentru persoanele cu părul gras.

Sursa: santeplusmag.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *