BoliImunitateMame şi copiiPieleaRemediiUtile

Căi de atac naturale împotriva rujeolei

Rujeola este cauzată de un virus extrem de infecțios și, în ciuda vaccinului disponibil, boala e încă prezentă în anumite părți ale lumii. E bine să cunoaşteţi simptomele și căile de atac, dar şi cum puteţi evita rujeola (pojarul).

Cauzată de virusul rujeolei, această infecție se manifestă sub forma unei mari erupții cutanate de culoare roșie, care apare întîi pe față și se răspîndeşte pe tot corpul.

Primele semne şi simptome: febră, nas înfundat sau tuse. Adesea boala e diagnosticată greşit ca fiind gripă sau o răceală comună. În mai puțin de două săptămîni de la expunere la virus, apar şi alte simptome: erupții cutanate, diaree, inflamații și pneumonie, în cazuri rare.

Virusul rujeolei se transmite prin aer sau transfer de salivă sau fluide corporale, astfel că rujeola e incredibil de contagioasă.

Cu toate că există un vaccin eficient contra rujeolei, în Africa și Asia virusul încă face victime. Măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor au scăzut în mod semnificativ ratele de mortalitate, dar încă se înregistrează mai mult de 100.000 de decese pe an cauzate de acest virus, iar cele mai multe victime sînt sugari şi copii mici.

Medicul poate trata această boală, dar există şi remedii naturale pentru rujeolă, ca opțiuni complementare pentru a grăbi vindecarea şi a preveni infectarea.

Turmeric. Ca și în multe alte infectii, o substanţă bogată în antioxidanţi este necesară pentru a stimula sistemul imunitar și pentru a elimina agentul patogen străin. Turmericul are un ingredient activ numit curcumină, care caută și neutralizează radicalii liberi, întărind astfel apărarea, iar acest lucru ajută la detoxifierea organismului. Pentru tratamentul rujeolei, turmericul poate fi amestecat cu semințe de tamarind (curmale indiene), în părţi egale, și consumat o dată pe zi pentru recuperare rapidă.

Hidratare. Una dintre cele mai periculoase simptome ale rujeolei este febra mare. Acest lucru poate determina rapid organismul să se deshidrateze, iar fără apă, toate sistemele funcţionează mai lent, inclusiv sistemul imunitar. Dacă vrem să avem o apărare solidă împotriva rujeolei, este crucial să rămînem hidrataţi. Beţi 10-12 pahare de apă în fiecare zi pentru a compensa fluidele pierdute în timpul febrei.

Usturoi. Unul dintre cele mai puternice remedii naturale este usturoiul, care conţine antioxidanți, compuși sulfurici și alți acizi naturali care pot stimula sistemul imunitar și pot neutraliza infecția. Căţeii de usturoi pot fi înmuiaţi în apă peste noapte, iar apa rezultată se bea. Pudra de usturoi amestecată cu miere este de asemenea un remediu popular pentru rujeolă.

Suc de lămîie. Sucul de lămîie are un profil nutrițional unic care îl face util împotriva infecțiilor precum rujeola. Acidul citric din sucul de lămîie poate stimula direct sistemul imunitar, în timp ce ceilalți compuși organici din citric funcționează ca substanțe antiinflamatorii și antibacteriene, construind un mediu neadecvat pentru prosperarea infecției. Sucul de lămîie concentrat poate fi amestecat cu apă și utilizat ca remediu eficient. full

Frunze de neem. Una dintre cele mai vechi forme tradiționale de tratament este utilizarea frunzelor de neem (copacul sacru din India). Frunzele au proprietăți antibacteriene și antialergice care le fac ideale pentru tratarea simptomelor rujeolei. Pot fi măcinate într-o pastă și aplicate direct pe erupția cutanată pentru a ameliora iritația.

Suc de fructe. Sucul de fructe este o parte importantă a apărării organismului împotriva rujeolei. Hidratează, dar oferă și substanțe nutritive și antioxidanți care întăresc sistemul imunitar. Vitamina C este deosebit de importantă în procesul de recuperare după această infecție.

Orz. Orzul conţine antioxidanți, vitamine și minerale care calmează inflamația și mîncărimea.

Sursa: organicfacts.net

Comments

comments

Lasă un răspuns