Angajaţi plătiţi pentru fiecare kilogram pierdut prin dietă

Patronul unei companii din China, preocupat de excesul de greutate al unora dintre angajații săi, i-a convins pe mulți dintre ei să urmeze un regim de slăbit contra unei prime pentru fiecare kilogram pierdut.

Xuebao Wang, care conduce Kingtian Consulting, o firmă de consultanță din Xian (Nordul Chinei), oferă 200 de yuani (26 euro) pentru fiecare kilogram mai puțin. „De la începutul lunii martie, s-au înscris 20 de angajați. Cel mai mare bonus a ajuns la 2.000 de yuani”, în cazul unui angajat foarte motivat, care a pierdut 10 kilograme în două luni, a declarat M. Wang.

Şeful a avut ideea de a oferi această primă pe kilogram pierdut după ce a remarcat că profesia de consultant e prea sedentară.Ideea e să nu urmăreşti să-ţi creşti veniturile, ci să acorzi atenție sănătății. Acest lucru va îmbunătăţi şi calitatea muncii”, crede patronul.

Odată cu îmbunătățirea nivelului de trai și răspîndirea dietei occidentale, chinezii au cîștigat în greutate: bărbați – 3,5 kg, în medie, între 2002 și 2012, iar femeile – 2,9 kilograme, potrivit unui studiu al Comisiei Naţionale pentru Planificarea Sănătății și Familiei, publicat în 2015. Obezitatea afectează aproape 10% din populația Chinei.

Wang, care vrea să mențină prima pe tot parcursul anului, a fost surprins de viteza cu care angajații au slăbit.

Sursa: 7sur7.be

Comments

comments

13 comentarii la „Angajaţi plătiţi pentru fiecare kilogram pierdut prin dietă

Lasă un răspuns